Céljai között szerepel az NB1-be való feljutás a Honvéd fiatal kapusának, Széchenyi Szonjának

Nemrégiben Széchenyi Szonjával az NB2-ben szereplő Budapest Honvéd hálóőrével beszélgettünk új csapatáról, az idei szezonról, valamint jövőbeli céljairól. A fiatal kapus nyáron érkezett Kispestre, ahol mondhatni elég jól teljesít az egész védelemmel karöltve, hiszen az Újpestet leszámítva a kispestiek kapták a legkevesebb gólt eddig a bajnokságban. Mindazonáltal nem csak a kapott gólok tekintetében szoros a verseny a lila-fehérekkel szemben, hiszen azonos pontszámmal áll a két együttes, és csak jobb gólkülönbsége miatt listavezető az újpesti csapat. Izgalmas tavaszi szezon várható tehát, amely majd márciusban veszi kezdetét.

Széchenyi Szonjának, és a Honvéd sajtósainak köszönjük a válaszadást, és további sok sikert kívánunk nekik a jövőben!


Kép: Honvéd FC


Nemrég igazoltál az NB2-es Budapest Honvéd együtteséhez. Miért döntöttél a váltás mellett?

A középiskolát befejezve a további tanulmányaimat Budapesten szerettem volna folytatni ezért kerestem budapesti csapatot. A Honvéd megkeresésére igent mondtam, és így igazoltam a klubhoz.

Hogy érzed magad Kispesten?

Nagyon jó döntést hoztam, hogy a klubhoz igazoltam. A csapatunk nagyon jól összekovácsolódott és nagyon jó közösség alakult ki, amiben kiválóan érzem magam.

Hamar alapemberré váltál új csapatodban. Amikor Kispestre szerződtél, tudtad, hogy első számú kapus leszel majd?

Igen tudtam amikor ide szerződtem, de meg kellett mutatnom és bebizonyítanom azt, hogy rivális nélkül is még többet kell dolgoznom azért, hogy alkalmas vagyok arra, hogy a csapat egyik fő pillére legyek. Nyilván örültem volna egy társnak, akivel együtt tudunk dolgozni és tanulni egymástól majd húzni egymást.

A női mérkőzések átlagos gólszámaihoz mérten elég kevés gólt kaptok. Elégedett vagy a saját teljesítményeddel, illetve a védelemével?

Vegyes érzelmek vannak bennem, de elégedett vagyok a csapat és a saját teljesítményemmel, ugyanakkor még nagyon sok munka vár ránk a következő szezonra.

Ugyebár egyetlen veresége van a csapatnak az NB2-ben, és ez is elég érdekes körülmények között született meg. Mi történt azon a meccsen, ahol tulajdonképpen nyertetek, de végül mégsem?

Egy rossz technika hiba miatt sajnos levontak tőlünk 3 pontot, de így annál is keményebben kell dolgoznunk. Be kellett bizonyítanunk, hogy képesek vagyunk mindenből felállni.


Kép: Honvéd FC


Nagy riválisotok az Újpest vezeti jelenleg a tabellát, azonos pontszámmal állnak előttetek a lila-fehérek. A tavaszi szezonban lehetséges, hogy egy Honvéd-Újpest találkozó fogja eldönteni a bajnoki cím sorsát, vagy ez egy több összetevős dolog?

Igen az egyik riválisunk pontok alapján az Újpest, de mindegyik csapatot tiszteljük és egyenlő ellenfélnek tekintjük. Minden mérkőzésre úgy megyünk ki, hogy azt a 3 pontot mi szeretnénk majd zsebre rakni! De ebbe még nagyon sok munkát kell belerakni a csapatnak és küzdeni a céljainkért.

A női játékosok java része részt vesz a bajnoki szünetben szervezett futsal bajnokságokban is. Nálad most márciusig a pihenésé lesz a főszerep, vagy gondolkodsz a futsalozáson?

Nálam a pihenésé lesz a főszerep.

Mik a jövőbeli céljaid a labdarúgás terén? Gondolok itt NB1-ben szereplésre, vagy éppen a válogatottban való debütálásra.

A jövőbeli céljaim az NB1-es osztályba való feljutás a Budapest Honvéddal majd minél több tapasztalat gyűjtése. Végül legnagyobb álmom és célomhoz tartozik a Női A válogatottba való bekerülés és bemutatkozás, de ezért még nagyon sokat kell dolgoznom és küzdenem.