Ádám Martin: ,,Csapatként kell kijutnunk az Európa-Bajnokságra”

A magyar válogatott számára nagyon fontos két mérkőzés következik ezen a héten, hiszen előbb Bulgáriában lép pályára Marco Rossi együttese, majd három nappal később Montenegrót látjuk vendégül a Puskás Arénában.

fotó: http://nemzetisport.hu

A válogatott egyik fontos tagja lehet a novemberi mérkőzéseken Ádám Martin. A 29 éves támadó nem olyan régen lett 2x-es Dél-koreai bajnok az Ulsan Hyundai együttesével, így önbizalomtól duzzadva várta a válogatott összetartást.

fotó: http://origo.hu

Elmondása szerint nagyon nehéz volt megvédeni a bajnoki címet, de még nem dölhetnek hátra, hiszen további mérkőzések várnak a csapatra.

„Nagyon jól indultunk az elején, talán 15 pontos előnyünk is volt tizenvalahány meccs után. Aztán belekerültünk egy kisebb hullámvölgybe, az nehezebb időszak volt, de nemcsak nekünk, másoknak is. A végére azért kisimultunk. Jó kis csapatunk van, megérdemeltük ezt a bajnoki címet. Nem volt nagy ünneplés, mivel még van hátra három mérkőzés a bajnokságból. Majd az utolsó mérkőzés után lesz egy kis buli, de az sem lesz olyan nagy, mint Európában, mivel a koreaiak sokkal másabbak. Versenyben vagyunk még az Ázsiai Bajnokok-Ligájában, és nem titkolt célunk az, hogy továbbjussunk a csoportunkból.” – válaszolta az M4 Sport megkeresésére Ádám Martin.

Az idei szezonban eddig 10 gól és 6 gólpassz a mérlege. Elmondása szerint, furcsa ez a sok gólpassz tőle, mivel ő klasszikus center és inkább gólokat szokott szerezni, de a csapat új taktikája megkövetelte azt, hogy visszább lépjen a labdákért. Összességében átlagosnak tartja a mostani formáját.

fotó: http://origo.hu

Ezután természetesen szóba került a magyar válogatott is, ahol szeretné tovább gyarapítani góljainak számát, mivel nagy valószínűséggel ő lesz a kezdő támadó Varga Barnabás hiányában.

,,Nyilván nehéz pótolni a hiányzókat, de azért vagyunk egy csapat és azért ennyire erős ez a válogatott az utóbbi két-három évben, mert elég erős a keret. Ha kiesik valaki, tudjuk pótolni. Szerintem ezzel nem lesz probléma, és egyébként sem hiszem, hogy az egyének döntenek. Csapatként kell együtt dolgoznunk, és csapatként kell kijutnunk az Európa-Bajnokságra.”mondta Ádám Martin.

A támadó végezetül elmondta, hogy az EB-re való kijutás lenne karrierje legnagyobb sikere.

„Nagyon nagy dolog, hogy eljutottunk ide, hogy egyenes ágon juthatunk ki az Európa-Bajnokságra. Ehhez egy pont kell két meccs alatt. Nyilván szeretnénk már a bolgárok ellen lerendezni, hogy ne az utolsó meccsen kelljen izgulni. Úgyhogy így állunk bele már csütörtökön!”

fotó: http://mlsz.hu

A Bulgária – Magyarország EB-selejtező mérkőzés csütörtökön este 18:00-kor kezdődik a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban. Az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.