4 gólt hozott a Békés vármegyei rangadó a Kórház utcában – Békéscsaba 1912 Előre – Körösladányi MSK 2-2 (2-2)

Azt gondolom, aki múlthét vasárnap a Kórház utcai Stadionba kilátogatott Békéscsabán, az nem unatkozott és nem bánta meg tettét, mivel sok gólt és számtalan izgalmat látott a Békéscsaba – Körösladány Békés vármegyei rangadón, ahol 2-2-es eredmény született az NB3 Dél-Keleti csoportjának 14. fordulójában.

Békéscsaba 1912 Előre - Körösladányi MSK 2-2 (2-2)

fotó: http://1912elore.hu

A rosszabb időjárás ellenére közel 500 néző váltott jegyet a Békéscsaba – Körösladány rangadóra, hiszen esőzéssel indult a mérkőzés, de később kisütött a nap. Nemcsak azért volt rangadó ez a mérkőzés, mert a két csapat egy vármegyében van, hanem a tabellán elfoglalt helyezésük is közel volt egymáshoz, mivel a Békéscsaba volt az éllovas, míg a Körösladány a 3. helyet foglalta el a találkozó előtt.

Bár letámadással kezdte a mérkőzést a csabai alakulat, az első helyzet a vendégek előtt adódott, amikor is Jánovszki László adott le egy lövést a 16-os előteréről, de Póser Dániel bravúrral védte a próbálkozást. Nem sokkal később már ő is tehetetlen volt, mivel Talpalló Norbert jobb oldali szögletét Sorin Constantin Raducu fejelte a kapuba. A 34 éves védőnek ez volt a 4. gólja a szezonban. 0-1

A gól megfogta a hazaikat, és folytatták a letámadásra épülő játékukat, majd gyorsan próbáltak egyenlíteni, de Sármány Kristóf fejese nem sokkal mellé ment, míg az utána következő sarokrúgásokból nem sikerült komolyabb veszélyt teremteni a ladányi kapu előtt.

A 12. percben jött az újabb hidegzuhany a Békéscsabának, miután Czirok József verte meg egy az egyben Mikló Rolandot a jobb oldalon, majd élesen lőtt a kapu irányába, ami becsapta Pósert, és valószínűleg meglepte a Körösladányt is, mivel érzésem szerint ezt beadásnak szánta a játékos. Minden esetre szép találatot láthattunk. 0-2

A második bekapott gól után felébredt a hazai csapat, és azonnal támadásba lendült. A 25. percben érkezett is a szépítés, Mikló Roland javította hibáját, és egy keresztlabdát követően kicselezte védőjét, majd ezután 6 méterről nagy erővel lőtt Kertész Dániel kapujába. 1-2

Ezután kétszer is nagyot kellett mentenie a Körösladány egyik védőjének, Wéber Lászlónak. Előbb Pintér Norbert élesen beadott labdáját fejelte ki, majd nem sokkal később Vólent Roland kísérletét a gólvonalról vágta ki a 32 éves játékos.

A félidő végére megint góllá érett a békéscsabai nyomás, és Mikló Roland beadására Pintér Norbert érkezett, aki közelről Kertész kapujába lőtt. 2-2

fotó: http://1912elore.hu

Az első félidő után gondolhatta az ember, hogy láttunk már 4 gólt, vajon mi várható a második félidőben?

Szerintem, a kilátogató szurkolók szintén egy gólzáporos második félidőben reménykedtek…

Sármány Kristóf megadta az alaphangját a második félidőnek, remek lövését azonban magabiztosan fogta Kertész Dániel.

fotó: http://1912elore.hu

Ezután adódtak kisebb helyzetei a Körösladánynak, de az eredmény nem változott.

A 64. percben Vólent Roland játszotta magát tisztára a ladányi 16-oson belül, de közelről érkező lövését bravúrral védeni tudta Kertész, majd egy perccel később Pintér fejelt nem sokkal mellé.

Nagyon nyomott a Békéscsaba, kérdéses volt, hogy mikor szerez újabb gólt, de Kertész Dániel igazolta jó formáját, és többször is bravúrt mutatott be. A 75. percben Geiger Norbert fejesét védte, majd pár perccel később Pintér Norbert szabadrúgását fogta meg.

A találkozó hosszabbításában megnyerhette volna a mérkőzést a Körösladány, amikor is Malkócs Marcell elgurította a labdát Póser Dániel mellett, de annyira erőtlen volt a kísérlet, hogy Bora György még elérte, és a gólvonalról kirúgta a labdát.


Mindkét csapatnak volt meccslabdája a találkozó megnyerésére, de ezek kimaradtak, így maradt a 2-2 a Békés vármegyei rangadón, amely teljesen igazságos volt.


Értékelések

Ekker Attila, a Körösladányi MSK vezetőedzője: ,,Álomszerűen kezdődött ez a mérkőzés számunkra, hiszen mi nem feltartott kézzel érkeztünk Békéscsabára, és sehova nem feltartott kézzel megyünk. Bátran vonultatjuk fel a pályára azt a futballt, amit mi tudunk játszani, amire a képességünk engedi, de az ellenfél ebbe mindig beleszólhat. Mégegyszer mondom, hogy álomszerűen kezdődött a mérkőzés a számunkra, hiszen nem dőltünk hátra a két gólos előnyünk tudatában, attól függetlenül, hogy 2-0-ra vezettünk a 12. percben. Tudtuk nagyon jól, hogy ez egy nehéz mérkőzés lesz, mivel a Békéscsaba egy nagyon jó csapat, és a feljutásra pályáznak, de mi minden erőnkkel azon voltunk, hogy kijavítsuk a múltheti ESMTK elleni kisiklásunkat, attól függetlenül, hogy a Békéscsaba volt az ellenfelünk.”

A szakember elmondta, hogy bár csapata beragadt a bajnokság elején, de emiatt nem szeretnének magyarázkodni, hanem mindig a következő feladatra koncentrálnak.

,,Nem fogunk magyarázkodni minden egyes mérkőzés után, mivel azt nem tartom korrekt dolognak. Azt hozzá kell tennem, hogy sok sérülttel vágtunk neki a bajnokságnak, majd utána voltak fegyelmezettségi problémáink is, amiket rendbe kellett tenni. Többször hátrányba kerültünk a szezon elején, és ez jellemezte a csapatot, de hálistennek olyan jól sikerült elbeszélgetni a játékosokkal, hogy még a sárga lapokkal is óvatosan bánunk. Sokszor az volt a vesztünk, hogy teljes kerettel egy félidőt tudtunk végig futballozni, de szerencsére az alacsony létszám ellenére megoldottuk a feladatainkat, és egyenlőre tudjuk tartani a magunknak megfogalmazott célt, amit nem lesz egyszerű tartani, mivel hosszú még a bajnokság. Szeretnénk minél előrébb végezni a tabellán, és minél több mérkőzést megnyerni.”

Csató Sándor, a Békéscsaba 1912 Előre vezetőedzője: ,,Nem jól kezdtük a mérkőzést, mivel az első gól az nagyon megfogta a társaságot, aztán gyorsan kaptuk a második, ami mégegy pofon volt nekünk. Ettől függetlenül a 20. perctől kezdve már az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, aminek az lett az eredménye, hogy gyorsan szépítettünk, majd amit utána mutattunk az már extra volt, hiszen amit a 20. perctől az utolsóig mutattunk az fantasztikus volt a csapattól. Voltak helyzeteink a második félidőben, de a Körösladány kontráiban is megvolt a veszély. Azt gondolom, hogy hiába volt 2-0 az ellenfélnek a 12. percben, még is mi álltunk közelebb a győzelem megszerzéséhez.”

A mester még a játékvezetői ténykedésről is beszélt a mérkőzést követően, mivel a második félidőben csak úgy röpködtek a sárga kártyák.

,,Véleményem szerint, semennyire nem volt indokolt ez a sok sárga lap. Nyilván, itt azért akadt több 11-es gyanús szituáció is, illetve mezőnyben is voltak olyan szituációk, ahol nem születtek jogos döntések, de én ezt a játékvezető lelkiismeretére bízom.”


A döntetlen ellenére maradt a tabella első helyén a Békéscsaba, míg a Körösladány a 3. helyet foglalja el továbbra is. A következő fordulóban a lila-fehér csabaiak a Vasas II. otthonában lépnek pályára, míg a Körösladány hazai környezetben fogadja a Szeged-Csanád Grosics Akadémia tartalék csapatát.

A tabella:

Lehet, hogy egy kép erről: szöveg