Újabb rossz hír a magyar válogatott számára – combsérülést szenvedett Sallai Roland

Sorra dőlnek ki a magyar labdarúgó válogatott alapemberei, mivel Willi Orbán, Fiola Attila és Varga Barnabás után, most Sallai Roland szenvedett komoly sérülést. A német Bundesligában szereplő SC Freiburg 26 éves támadója a Topolya elleni Európa-Liga csoportmérkőzésen szenvedett combsérülést, és emiatt a 23. percben kényszerű cserét kellett végrehajtania Christian Streich vezetőedzőnek.

Sallai Roland: Elindultam sprintben és éreztem, hogy beszúrt | M4 Sport

fotó: http://scfreiburg.de

A 26 éves támadó ezúttal is kezdőként kapott lehetőséget a TSC elleni EL-csoportmérkőzésen, ahol egy sprintet követően a pálya szélére kényszerült leülni, mivel fájdalmat érzett a bal combjában, és akkor érezte, hogy nem lesz képes folytatni a játékot. Mérgében meg a gyepet is megütötte Sallai Roland, de ez érthető, mivel egy sérülés sosem jön jól az embernek, főleg úgy, ha jó formában futballozik, és ez Sallairól elmondható volt az elmúlt időszakban.

„Elindultam sprintben és éreztem, hogy beszúrt az egyik lépésnél, tényleg olyan volt, mintha egy kést szúrtak volna a combomba. Remélem nem túl súlyos, de holnap lesz pontos diagnózis.  – mondta Sallai Roland a sérülésével kapcsolatban. Már a mérkőzés előtt is éreztem, hogy nem vagyok teljesen friss és kipihent, de rendesen bemelegítettem, nem gondoltam arra, hogy bármi probléma is lehet. S persze, profi futballista vagyok, nem panaszkodom, ha az edzőm számít rám, boldogan vállalom a játékot. Pláne, hogy az utóbbi időben remek formában éreztem magam, hiszen nem csak a válogatottban, a klubomban is stabil a helyem, így joggal gondolhattam, hogy a Topolya ellen is eredményes lehetek.”

Egyből a válogatottra gondoltam, és arra, hogy ilyen nincs! - a sérülése  miatt lecserélt Sallai Roland Topolyán, a Mandinernek - Mandiner

fotó: http://mandiner.hu

Christian Streich, az SC Freiburg vezetőedzője is nyilatkozott az esettel kapcsolatban.

 „Ez egyszerűen katasztrófa!kezdte mondandóját a mérkőzést követően az 58 éves szakember. Izomsérülése van Rolinak a bal combjában, a csapatorvos első becslése szerint körülbelül négy hét kihagyás vár a magyar válogatott támadóra. de a pontos diagnózisra még várni kell.”

Ezek szerint, ha valóban négy hét kihagyás vár Sallai Rolandra, akkor nem léphet pályára a magyar válogatott soron következő két EB-selejtezőjén, ahol előbb Bulgáriába látogatunk, majd három nappal később Montenegrót fogadjuk a Puskás Arénában. A támadó elmondta, hogy a sérülést követően azonnal a válogatottra gondolt.

Telex: Döntetlen a csehek ellen, Sallai góljára jött válasz egy hiba után

fotó: http://mlsz.hu

Természetesen egyből a válogatottra gondoltam, és arra, hogy ilyen nincs, ennyire balszerencsés nem lehetek! Az utóbbi időben valóban kicsit sűrű volt a program, sok meccset játszottam, lehet, hogy a két válogatott mérkőzés után inkább csak csereként kellett volna vállalnom a játékot a Freiburgban, de hát ez eszembe sem jutott! Utólag mindig okos az ember...”

Ami a Topolya – Freiburg mérkőzést illeti, ugyan a hazaiak korán vezetést szereztek a német csapat ellen, de a második félidőben az olasz Vincenzo Grifo mesterhármasának köszönhetően 3-1-re győzni tudott a Freiburg Topolyán, így továbbra is a csoport második helyén állnak Christian Streich tanítványai.

Today - FK TSC Backa Topola x SC Freiburg

fotó: https://www.goalzz.com/