Sallói Dániel megmentette a Sporting Kansas City idényét – két magyar is ott lesz az MLS folytatásában

3-1-es győzelmet aratott a Sporting Kansas City az Észak-amerikai profi labdarúgó bajnokság (MLS) alapszakaszának utolsó előtti fordulójában, így a Sallói Dániellel felálló Sporting KC is ott lesz a rájátszásban.

Sporting KC clinches playoff spot after 3-1 victory over Minnesota United -  The San Diego Union-Tribune

fotó: https://www.sandiegouniontribune.com/

A találkozó előtt mindkét csapat pályázott a rájátszásra, így egyszerű volt a képlet: aki győz a mérkőzésen, az ott lesz az MLS folytatásában, ha az előttük álló Dallas, San Jose, Portland hármasból valaki vereséget szenved.

A Sporting kezdőjében helyet kapott a magyar válogatott Sallói Dániel is, aki végigjátszotta a mérkőzést. A 27 éves támadó nagyszerűen futballozott, hiszen már az első félidőben két gólpasszt adott. Az elsőt a csapatkapitánynak, Johnny Russellnek, majd nem sokkal később Remi Walternek.

fotó: http://gettyimages.com

Sallói Dániel két gólpassza

A második félidőben ugyan szépítettek a vendégek, majd Johnny Russell meglőtte a második gólját, így 3-1-re nyert a Sporting KC, és mivel a Portland Timbers 3–1-es vereséget szenvedett a Houston Dynamótól, így a Sporting a playoffba jutott.

Sporting Kansas City clinch 2023 MLS Wild Card playoff slot

fotó: http://sportingkc.com

Sallói Dániel így 7 gólnál és 7 gólpassznál jár az MLS alapszakaszában.

Sallói Dániel szemfüles góllal volt eredményes az MLS-ben | Goal.com  Magyarország

fotó: http://sportingkc.com

A támadó mellett egy másik magyar játékos is ott lesz az MLS rájátszásában, méghozzá Gazdag Dániel és csapata, a Philadelphia Union. A csapat playoff helye már régóta bebiztosított volt, így már csak az volt a kérdés, hogy a 3. vagy a 4. kiemelt lesz a pennsylvaniai klub. Gazdag Dániel is végigjátszotta mérkőzést, ahol csapata 2-1-re veszített a New England ellen, így visszacsúszott a 4. helyre.

Újabb góljával rekordot állított fel Gazdag Dániel - Eurosport

fotó: http://eurosport.hu

A Philadelphia legközelebb is a New England-el mérkőzik meg, igaz, itt már a rájátszásban vannak a csapatok, ahol az egyik csapat második győzelméig tart a párharc. A Sportingra még vár egy mérkőzés az alapszakaszban, méghozzá a San Jose Earthquakes ellen.