Ádám Martin szívesen visszatérne Európába, de nem a saját kezében van a sorsa

Ádám Martin második szezonját tölti Dél-Koreában, ahol most jó esély mutatkozik arra, hogy címvédő legyen az Ulsan Hyundai csapatával, hiszen ott vannak a bajnokság felsőházi rájátszásában, amelynek majd 9 pontos előnnyel vágnak neki. A csapattal szerepelnek még az Ázsiai Bajnokok-Ligájában, ahol rögtön az első mérkőzésén mesterhármast szerzett a 28 éves támadó, ezen kívül még 7 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját a különböző sorozatokban.

Ádám Martin bajnoki címet érő gólt lőtt Dél-Koreában | Rangadó

fotó: http://24.hu

Ádám Martin hazaérkezését követően nyilatkozott az M1-nek, ahol elmondta, hogy voltak jó ajánlatok érte Európából, de klubja nem engedte el őt.

„Voltak érdeklődők és konkrét ajánlatok is nyáron, de nem az én kezemben van a döntés, mert élő szerződéssel rendelkezem. Jó ajánlatokat kapott az Ulszan Hyundai, de nagyon ragaszkodnak hozzám, a vezetőedző és a klub is. Ha rajtam múlik, akkor váltanék, amennyiben az szakmailag előrelépést jelentene.”

A klubjában való teljesítményéről is kérdezték. Ádám Martin azzal magyarázta a kevesebb szerzett gólt, hogy a csapat taktikája megváltozott a tavalyihoz képest.

„Az ulszani góljaim 60-70 százalékát beadás után szereztem. Én nem Messi vagyok, hogy visszalépek, aztán kicselezek öt embert. Mindent egybevetve nem lehetek elégedetlen, de nem egyszerű, hogy nem érkezik annyi labda, mint amennyit szeretnék. Kevesebb játéklehetőséget is kapok mint tavaly, de a vezetőedző máshol is próbálja rotálni a csapat keretét.”

Ádám Martin hétfőn megérkezett Telkibe, és mostantól csak a magyar válogatottra koncentrál. A támadó elmondta, hogy valószínűleg Varga Barnabás fog kezdeni Szerbia ellen, aki kiváló formának örvend, és az idei szezonban már 17 gólnál jár a Ferencvárosban.

A Fradi magyar triplázója: "Profi sportoló nem mond olyat, hogy eldőlt a  párharc" - nem ünnepli túl a mesterhármasát - Csakfoci.hu

fotó: http://fradi.hu

„Jó formában érkeztem haza, a válogatotthoz pedig mindig öröm jönni. Mindegy hány percet kapok, megpróbálom a maximumot kihozni belőle. Varga Barnabás nagyon jó formában van, rugdossa a gólokat a Fradiban, ezért azt gondolom, ő lesz az első számú csatár, főleg a szerbek ellen, de nincs ezzel baj. Örülök annak, hogy szombaton lesz az első mérkőzés, mivel így több időnk lesz készülni.” 

Ádám Martin óriási dilemmája: A brutális pénzt vagy a válogatottat  válassza? - Csakfoci.hu

fotó: http://mlsz.hu