Európai topcsapatok figyelik Németh Vajk Hunort

Egyre több magyar fiatal játékos kap nagy figyelmet a hazai és a nemzetközi sajtóban. Elég csak Lisztes Krisztiánra gondolni, aki 18 éves kora ellenére szép számokat produkál a Ferencvárosban és jövőre a német Bundesligában szereplő Eintracht Frankfurt együttesét fogja erősíteni.

Ifjú Lisztes Krisztián is a Bundesligába szerződik | Az online férfimagazin

fotó: http://eintracht.de

Egyes magyar sajtóhírek szerint, több európai topcsapat érdeklődik a dán FC Köbenhavn 16 éves magyar középpályásáért, Németh Vajk Hunorért. A fiatal játékos a dán együttes U19-es csapatában futballozik, ahol a korosztályos bajnokság mellett, már Európában is megmutatta magát, hiszen a csapat szerepel az UEFA Ifjúsági Ligájában, ahol eddig a Galatasaray és a Bayern München ellen is pályára léphetett és jó teljesítménnyel hálálta meg a bizalmat. Európai viszonylatban eléggé ritkának számít, hogy egy 16 éves játékos folyamatosan játszik az ifi BL-ben. Teljesítményére többen is felfigyeltek Európában és a Nemzeti Sport információi szerint, a Manchester City-t birtokló City Group, a Red Bull-csoport és több Bundesliga csapat is figyeli őt.

Légiósok: „Németh Hunor Vajk az egyik legnagyobb reménység Európába

fotó: http://nemzetisport.hu

A játékos menedzserével, Eszterházy Mátyással beszélgetett a Nemzeti Sport.

„Az a tény, hogy Németh Hunor tizenhat évesen a dán U19-es ligában szerepel, eleve ráirányítja a topcsapatok figyelmét, mert hétről hétre olyan minőségi teljesítményt nyújt, aminek köszönhetően folyamatosan lehetőséget kap az idősebbek között, és két gólt is szerzett már. Ehhez jön még hozzá az UEFA Ifjúsági Liga, amelyre minden topklub odafigyel, megfigyelőket küld a mérkőzésekre. Hunor személyisége nagyon jó kombinációt alkot. Győrben született, de kisgyerek kora óta Dániában él, nagyon nyitott, sokat kérdez, folyamatosan tanulni, fejlődni szeretne, ugyanakkor az a típus, aki minden körülmények között felelősséget vállal a tetteiért. Sok itthon felnőtt gyerekből ez hiányzik.”

„Hunornak nagyon jó az alkata, nagy munkabírású játékos, technikailag magasan képzett, érti, jól olvassa a játékot. Belső középpályás, nem tipikus tízes, mert a kapunak háttal történő játék nem az ő sajátja, hanem amolyan mélységi irányító típus, aki a második hullámból érkezve tudja szervezni a játékot, ugyanakkor szerepet vállal a védekezésből is. A rúgótechnikája extra, egyértelműen kiemeli a korosztályából, ennek köszönhetően magasabb szinten is jó pontrúgó játékos válhat belőle.”

Esterházy Mátyás jól tudja, hogy milyen egy jó rúgótechnikával rendelkező játékos, hiszen egy másik ügyfele, Szoboszlai Dominik is kiválóan lő és ezt több alkalommal bizonyította már.

Szoboszlai exe visszatért, súlyos büntetést kapott a Liverpool

fotó: http://origo.hu

„Tapasztalataim alapján bátran ki merem jelenteni, Németh Hunor a maga posztján, az U17-es korosztályban az egyik legnagyobb reménység Európában és ahogy halad előre, egyre inkább felkelti maga iránt az érdeklődést. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, egészen fiatal kora óta az FC Köbenhavn játékosa és az a célja, hogy itt, az otthonában váljon felnőttjátékossá a következő másfél évben. Egy ilyen minőségű tehetségnél teljesen normális, ha topklubok szeretnék megszerezni, az én dolgom pontosan az, hogy ezeket a helyzeteket kezeljem, és a családdal közösen értékeljem. Ugyanakkor most azt gondolom, nehéz az FC Köbenhavn-al versenyezni, mert egy felnőttszinten is BL-szereplő klubról beszélünk, amelyben minden adva van a további fejlődéshez.”            

fotó: http://nemzetisport.hu