Vasárnap jön a nyugati zöld-fehér rangadó, Győrbe látogat a Haladás

Vasárnap zöld-fehér rangadót rendeznek a Merkantil Bank Liga 8. fordulójában. A listavezető ETO FC fogadja majd a Szombathelyi Haladás együttesét 19 óra 45 perctől. Az összecsapást egyébként az M4sport is élőben fogja közvetíteni, ez pedig adott esetben tovább is emelheti a mérkőzés színvonalát.

7 forduló elteltével a tabella élén állnak a győriek, de az is biztos, hogy még nagyon korán van ahhoz, hogy a táblázatot nézegessük, és abból következtetéseket vonjunk le. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a tabellán már 7 pont van a két csapat között, de valójában nagyjából hasonló erőt képviselő csapatokról beszélünk, nem véletlen a rangadó kifejezés.

A hazai csapat 5 meccset tudott nyerni eddig a Merkantil Bank Liga idei kiírásában, emellett viszont 2-t elveszített. Először a Nyíregyháza győzött az ETO ellen, majd a Honvéd bizonyult túl nagy falatnak.

A Haladás csapata mindjárt 3 vereséggel kezdte a szezont, viszont a játékosok mentségére szóljon, hogy mindhármat idegenben kényszerültek lejátszani. Ezt követően megszerezték első pontjaikat, majd megverték a bajnokesélyes Budapest Honvéd gárdáját is. Múlt héten a kupában is NB2-es riválisuk akadt, akkor Csákváron jutottak tovább a Magyar Kupában.

Ha a tavalyi csörtéket nézzük, mindkét mérkőzésen a Hali került ki győztesen. Augusztusban 2-1-re nyertek a szombathelyiek, majd a tavaszi szezonban 3-1-re győzték le ellenfelüket az ETO Parkban.

Nagyon izgalmas mérkőzésre lehet számítani, aki nem tud kilátogatni a helyszínre, az mindenképpen kövesse a mérkőzést a TV-ben. A jelenlegi helyzetben talán az ETO számít esélyesebbnek, de a Szombathely képes borsot törni bármely ellenfele orra alá. Érdekesség továbbá, hogy a mérkőzésen fog debütálni az ETO új, nagyobb méretű eredményjelzője, egy teljesen új design-nal.

Videó: ETO FC hivatalos oldala