Bognár György: „Ellenfelünknek nem hagytunk területet, és a beadásait is hatástalanítottuk” – Puskás Akadémia FC – Paksi FC 0-2

A Paks 2-0-ra legyőzte a házigazda Puskás Akadémiát a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójának szombati játéknapján. A Tolna vármegyei együttesnek a mostani bajnoki kiírásban ez az első idegenbeli sikere, míg a felcsúti csapat változatlanul nyeretlen vendéglátóként.

OTP Bank Liga, 7. forduló:
Puskás Akadémia FC – Paksi FC 0-2 (0-1)
Felcsút, Pancho Aréna, 1510 néző, v.: Farkas
    
Puskás Akadémia FC: Markek – Szolnoki, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill – Batik (Corbu, 58.), Plsek – Soisalo (Komáromi, 77.), Levi (Nagy Zs., 58.), Gruber (Dusinszki, 84.) – Colley

Paksi FC: Szappanos – Lenzsér, Kinyik, Szabó J. – Osváth, Windecker, Papp, Mezei (Horváth K., 87.), Silye (Kovács K., 79.) – Haraszti (Könyves, 63.), Beke (Böde, 63.)

Gólszerzők: Haraszti (39., 11-esből), Könyves (66.)
Sárga lap: Szolnoki (82.), Plsek (89.), Corbu (91.), illetve Haraszti (55.), Horváth K. (88.)

Kiegyenlített labdabirtoklási arány mellett veszélyesebben futballozott a vendégcsapat az első félidőben. A paksiak türelmesen játszottak, míg a Puskás Akadémia nem igazán talált fogást a riválison. Már-már úgy tűnt, hogy gól nélküli állással vonulnak szünetre a felek, de néhány perccel a játékrész vége előtt tizenegyeshez jutott a Paks, a büntetőt pedig Haraszti magabiztosan értékesítette.
Fordulás után nem változott jelentősen a játék képe, legalábbis a hazaiak változatlanul nem tudtak mit kezdeni a vendégekkel, akik viszont néhány perccel a támadó kettős lecserélése után Könyves szép góljával megduplázták az előnyüket. A Paks ezután őrizte az eredményt, míg a Puskás Akadémia csak nagyon későn, nagyjából a 80. perc után próbált nagyobb nyomást helyezni az ellenfélre, de végül még szépítenie sem sikerült. A hazaiaknál több mint félévnyi kihagyás után lépett újra pályára a bajnokságban a sérüléséből felépült, 13-szoros válogatott Nagy Zsolt, aki múlt hétvégén a Magyar Kupában futballozott ismét tétmérkőzésen.

Bognár György (Paksi FC): „Úgy néz ki, nem beszéltem feleslegesen egész héten, hiszen felhívtam a srácok figyelmét, hogy az első húsz perc nagyon fontos lesz a ritmus miatt. Jó felfogásban futballoztunk, kicsit visszavettünk a letámadásból, időnként vettük csak elő ezt, hiszen a Puskás Akadémia gyors játékosokkal rendelkezik, ezért veszélyesek a kontráik. Ellenfelünknek nem hagytunk területet, és a beadásaikat is hatástalanítottuk. Folyamatosabb játékra számítottak a hazaiak, ami ma nem jött össze nekik, miattunk nem jött össze, ez pedig idegesítette Őket. Szappanos Péter személyében kiváló kapusunk van, ma is fontos szerepe volt benne, hogy stabilak voltunk hátul, és nem kaptunk gólt, döntő momentumban védett nagyot”

Forrás: www.mti.hu https://paksifc.hu/ https://www.youtube.com/@PuskasAkademia https://www.youtube.com/@M4Sport-Hivatalos