Négygólos előnyből várja a Zalgiris Vilnius elleni EKL-visszavágót a Ferencváros

Magabiztos, 4-0-ás győzelmet aratott a Ferencváros együttese a litván Zalgiris Vilnius ellen a Konferencia-Liga selejtező rájátszásának első mérkőzésén, így sokkal nyugodtabban várhatja a Groupama Arénában megrendezendő visszavágót.

Zalgiris Vilnius–FTC 0-4 KÉPGALÉRIA! - Fradi.hu

fotó: http://fradi.hu

A magyar bajnok már az első mérkőzésen megmutatta, hogy mennyivel jobb csapat a Zalgiris-nél. Máté Csaba együttese remekül támadta le a litván együttest, ami hibára kényszerítette őket és ezeket könyörtelenül kihasználta a Ferencváros. Adama Traoré kétszer, míg Varga Barnabás és Aleksandar Pesic egy-egy alkalommal talált be a litván kapuba.

Góleső Vilniusban, fél lábbal a csoportkörben a Ferencváros

fotó: http://fradi.hu

A visszavágó előtt Máté Csaba és Varga Barnabás nyilatkozott a Ferencváros részéről, míg a Zalgiris részéről Vladimír Ceburin és Saulius Mikoliunas állt a sajtó képviselői elé.

Máté Csaba, a Ferencvárosi TC vezetőedzője:

fotó: http://nemzetisport.hu

 ,,Ez nem az a szint, ahol kísérletezgetésnek helye van! A selejtezőknek ez nem az a fázisa, ahol új elemeket lehetne próbálgatni. Ne feledjük, a Zalgiris szép eredményeket ért el korábban, hogy csak egyet említsek, a Galatasaray ellen döntetlent ért el. Ezeket figyelembe kell venni. Szeretnénk ezúttal is gólra törően futballozni, de alkalmazkodni kell az ellenfél játékához is, nem lehet mindig négyesével, hatosával rúgni a gólokat. Megpróbálnak csodát tenni a litvánok, mi is ezt tennénk a helyükben. Egyértelmű, hogy idegenben mindent megtesznek a jó eredményért, és megpróbálják megnehezíteni a dolgunkat. A Zalgiris jobb csapat, mint a Hamrun Spartans volt. A litvánok az első mérkőzésen hibáztak, tíz emberre fogyatkoztak, fontos, hogy mi ilyen hibát ne kövessük el. Nem szabad, hogy úgy érezzék, van esélyük.”

A szakembert kérdezték még Botka Endréről, Cristian Ramírez-ről és az elmúlt időben a Fradival többször is szóba hozott 24 éves francia védőről, Ismaël Aaneba-ról.

,,Botka Endre továbbra is harcképtelen. Cristian Ramírez csütörtökön viszont ott lesz a keretben, meglátjuk, mennyi szerep jut neki. Bő a keretünk, sok játékosunk van. Talán több is, mint kellene. Meglátjuk, mi történik az átigazolási időszak lezárultáig. De a transzferekről egyébként is a hivatalos felületeinken szoktunk híradást adni. A sajtótájékoztató nem ennek a helye.”

Varga Barnabás, a Ferencvárosi TC támadója:

Varga Barnabás még érzi a mélyütést, de kifelé mászik a gödörből + videó

fotó: http://fradi.hu

„Jó formában vagyok, úgy néz ki, át tudtam menteni a formámat az előző idényről, a tíz gól valóban nem számít rossz rajtnak. Ha bejutnánk a csoportkörbe, ott is ugyanúgy készülnék a mérkőzésekre, mint eddig. Próbálnám a saját játékomat játszani. Egyre jobban kezdem megszokni, nem lehet összehasonlítani, ismerjük a Ferencváros szurkolótáborát, sokan vannak, mindig buzdítják a csapatot. Remek érzés ilyen körülmények között hétről hétre a hazai mérkőzéseket játszani. Az öltözői hangulatra nem lehet panasz, az utóbbi mérkőzéseken jó eredményeket értünk el. A csütörtöki mérkőzésen is oda kell tennünk magunkat, biztos vagyok benne, a Zalgiris szeretné megnehezíteni a dolgunkat. Mi viszont szeretnénk tartani a lendületet és ezt csak győzelemmel tennénk meg. Nem kérdés, újabb sikerre készülünk! Vilniusban sikerült tizenegyesből a kapuba találnom, a meccs előtt a stáb kijelöli, ki rúgja, szeretem én rúgni, mindig fontosak a gólok, örülök, ha én végezhetem el a büntetőt.

Vladimír Ceburin, a Zalgiris Vilnius vezetőedzője:

fotó: http://fradi.hu

„Az első meccsen nem túl jó eredmény született számunkra, sok és jelentős hibákat vétettünk. A visszavágón megteszünk mindent annak érdekében, hogy ezeket a hibákat ne ismételjük meg. Kockáztatni fogunk, de csak annyira, hogy biztonságosan játsszunk, hiszen tisztában vagyunk azzal, ha kapunk még egy gólt, akkor sokkal nehezebb lesz a helyzetünk. Ezt mindenképpen el akarjuk kerülni.”

A kazah szakember már harmadik alkalommal lép pályára csapatával a Groupama Arénában, de eddig még nem sikerült győzelmet aratnia. Az 58 éves edző szerint, a Zalgiris képes lehet győzelemmel távozni Budapestről.

Saulius Mikoliunas, a Zalgiris Vilnius védője:

Saulius Mikoliūnas (LTU) :: Photos :: playmakerstats.com

fotó: http://playmakerstats.com

,,Komoly vereséget szenvedtünk egy hete, értjük ennek a súlyát, de még van esélyünk, így a klub szellemének megfelelően mindent meg fogunk tenni holnap. Minden meccsünket meg kell nyerni a bajnokságban, csak úgy nyerhetünk ott.”

A Ferencvárosi TC – Zalgiris Vilnius Konferencia-Liga selejtező rájátszásának visszavágóját ma este rendezik meg a Groupama Arénában. A mérkőzést 20:00-kor kezdődik, amelyet az M4 Sport élőben közvetít.