Mocsi Attila Törökországban folytatja pályafutását – rögtön góllal debütált új csapatában

A török élvonalban szereplő (Süper Lig) Rizespor együttese hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette a Zalaegerszegi TE 23 éves magyar belső védőjét Mocsi Attilát. A játékos 2027 nyaráig kötelezte el magát új klubjában. Mocsi Attila a 4-es mezszámot fogja viselni új csapatában. Egyes hírek szerint a török klub 750-800 ezer euró ellenében vásárolta meg a Zalaegerszegtől.

fotó: https://www.caykurrizespor.org.tr/

A felvidéki születésű játékos fiatal korában megfordult az ETO és a Fehérvár FC akadémiáján, majd utóbbi együttesnél lett profi labdarúgó. Az NB1-ben eleinte nem termett neki babér, hiszen nem is játszott a felnőtt együttesben és végül kölcsönadták Budaörsre, majd eligazolt a Haladás együttesébe.

Szombathelyen már alapember volt és 54 tétmérkőzésen lépett pályára és tavaly igazolt át a vasi együttes egyik nagy riválisához, az NB1-ben szereplő Zalaegerszeghez.

Mocsi Attila kék-fehérbe öltözik - ZTE Football Club

fotó: http://ztefc.hu

Hamar alapember lett és a szurkolók is megszerették és hatalmas szerepet vállalt a zalai együttes Magyar Kupa sikeréből.

Kupagyőztes felvidéki: Nagyon pozitívak Mocsi Attila tapasztalatai | ma7.sk

fotó: http://ztefc.hu

Kiváló teljesítményének köszönhetően 2022 szeptemberében Marco Rossi meghívta a magyar válogatottba, ám ott még nem sikerült bemutatkoznia.

Mocsi Attila | ma7.sk

Az idei szezont is Zalaegerszegen kezdte meg, de nem lehetett tudni, hogy mi lesz a sorsa a 23 éves védőnek. Az NK Osijek elleni EKL-selejtező után jelentek meg olyan hírek, hogy a horvát együttes élénken érdeklődik a magyar játékos iránt. Valószínűleg a két mérkőzésen mutatott játéka meggyőzte Stjepan Tomas vezetőedzőt, hogy náluk folytassa pályafutását.

Mocsi Attila a Rizespornál folytatja – hivatalos - Sportal.hu

fotó: http://ztefc.hu

Aztán váratlanul érkezett a török Rizespor megkeresése, amely magánrepülőt küldött a játékosért, hogy minél hamarabb átessen az orvosi vizsgálatokon és hogy minél hamarabb bevethető állapotba legyen a következő török bajnoki mérkőzésen.

Törökország: megérkezett a magángép, Mocsi aláírt – hivatalos - NSO

fotó: https://www.worldinmotion.com/

Mocsi Attila természetesen elbúcsúzott Zalaegerszegtől:

„Másfél évvel ezelőtt Waltner Róbert irányítása alatt kezdtem meg a pályafutásomat a ZTE-ben, nála mutatkozhattam be az NB I-ben, így bár nem sokat dolgoztunk együtt, neki is hálás vagyok. Őt követte az edzői székben Ricardo Moniz, akinél nagyon sokat tudtam fejlődni, rengeteg pluszmunkát végezhettem nála egyénileg is, illetve az önmagamban való hitben is az ő irányítása alatt fejlődtem a legtöbbet. Mellettük természetesen említést érdemel Boér Gábor, akivel befejeztük a kupasorozatot, és akinél úgyszintén nagyon sokat tanulhattam. Nagyon sok taktikai elemet hozott a csapat játékába. Megemlíteném Dragóner Attilát is, aki az ittléte alatt sokat hozzáadott a mindennapjainkhoz. Mindenkinek, akivel együtt dolgozhattam a Zetében töltött idő alatt nagyon hálás vagyok és büszke arra, hogy több remek stábtag is segítette a fejlődésemet.”

NB I: Légiósnak áll a magyar válogatott kerettag játékos - ebben a  csapatban folytathatja - Csakfoci.hu

fotó: http://ztefc.hu

A Rizespor együttese újoncnak számít a török élvonalban, ahol a Trabzonspor elleni mérkőzés előtt egy megszerezett ponttal álltak. Mocsi rögtön kezdő volt a Trabzon elleni bajnokin és nagyszerűen mutatkozott be a török bajnokságban, hiszen gólt szerzett a 20. percben, csapata pedig 3-2-es győzelmet aratott a szomszédvári rangadón, amellyel rögtön feljött a tabella 12. helyére a bajnokságban.

Törökország: Mocsi Attila góllal debütált a Rizesporban – videó - N