Újratárgyalták Busai Attila ügyét – a korábbi ítélet nem változott

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága (FEB) újratárgyalta Busai Attila 2023. április 25-ei ügyét. A 34 éves korábbi korosztályos válogatott támadót a FEB ismételten 6 évre tiltotta el minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől. 

Játékossors: Busai Attila NB III-as csapathoz igazolhat - NSO

fotó: http://dvtk.hu

2023. április 25-én egy izgalmas és fordulatokban gazdag mérkőzést játszott egymással a BKV Előre és a Kisvárda II.

A BKV Előre elleni mérkőzés képekben

fotó: http://kisvardafc.hu

Az NB3 Keleti csoportjának 33. fordulójában a Kisvárda játszott mezőnyfölényben, sok kimaradt helyzet mellett még egy büntetőt is hibázott a mérkőzés elején. Ezután megrázták magukat a fővárosiak és bár elrontottak ők is egy büntetőt, mégis megszerezték a vezetést a 42. percben, a gólszerző Fördős Adrián volt.

A fordulást követően jött az első csapás a hazaiak számára, miután a 48. percben Nagy Mihály Krisztián léphetett ki ziccerben, de a hazaiak egyik játékosa, nevezetesen Kubó Gábor lerántotta a kilépő játékost, amit egy piros lappal jutalmazott a játékvezető. Nagyjából 10 minutummal később jött az újabb csapás, amikor is Girán Máté szabálytalankodott a félpályánál az egyik várdai játékossal. A játékvezető második sárga lappal kiállította Giránt is.

A 70. percben újabb 11-est kapott a Kisvárda, de Szőr Levente kísérletét védte Mátyus János.

fotó: http://kisvardafc.hu

A 75. percben jött az újabb kiállítás a hazaiak részéről, amikor is Busai Attila rácsúszott a várdaiak spanyol kapusára, Esteban Reyes Ramón-ra és ebben az esetben is második sárga után mehetett zuhanyozni a rutinos támadó. Láthatóan nem tetszett ez Busainak és keményen nekiment a játékvezetőnek.

A BKV Előre 8 emberrel már csak védekezni tudott és egészen a 91. percig húzta ki kapott gól nélkül, majd Szőr Levente távoli lövése talált utat a bal alsóba. Nem sokkal később Nagy Mihály Krisztián révén a várdaiak nyerték meg a mérkőzést 2-1 arányban.

fotó: http://kisvardafc.hu

A találkozó lefújása után a hazai játékosok megrohamozták a bírót, hevesen reklamáltak a meccsen hozott ítéletek miatt, amely végül tetlegességig is fajult. Busai Attila állítólag megütötte és lefejelte Büki Gábor játékvezetőt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága (FEB) a szokásos heti ülésén úgy határozott, hogy hat évre eltiltják Busai Attilát. Az eltiltás minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységre igaz.

„Busai Attila a BKV Előre – Kisvárda II mérkőzés 75. percben történt kiállítását követően a pályán, majd a mérkőzés lefújása után a pályán és az öltöző felé vezető úton is rátámadt a mérkőzés játékvezetőjére, akit lefejelt és ököllel is megütött. A játékvezető utóbbi támadásnál elesett, a lábát és a csípőjét is megütötte. A labdarúgó több kirívó fegyelmi vétséget is elkövetett, valamint tettlegességével veszélyeztette a játékvezető testi épségét. Ez a magatartás összeegyeztethetetlen a labdarúgás alapelveivel, valamint az emberi viselkedés alapvető normáival. A FEB ezért olyan büntetést szabott ki, amely kétszeresen meghaladja a Fegyelmi Szabályzat vonatkozó pontjában rögzített tételkeret felső határát” – áll az MLSZ hivatalos honlapján a fegyelmi bizottság ítélete.

Játékossors: Ausztriába igazolt a játékvezetőt megütő, hat évre elt

fotó: http://kisvardafc.hu

Busait ez nem igazán zavarja, hiszen jelenleg az osztrák hatodosztályban futballozik tovább a Kirchschlag együttesében, hiszen ott nem érvényesek a magyar szövetség által rá kiszabott szankciók.