Bogdán Ádám: „Nyitva hagytam az ajtót ahhoz, hogy még játsszak, de kinyitottam egy másikat is”

Legutóbb a Ferencváros csapatát erősítette Bogdán Ádám és jelenleg szabadügynökként éli mindennapjait. A 35 éves magyar válogatott kapus nem olyan régén nyilatkozott a Sportal nevű oldalnak, ahol már az esetleges visszavonulásáról is beszélt, de nem kizárt az sem, hogy még folytatja valahol a pályafutását a rutinos kapus.

Bogdán Ádám: Úgy egészséges, hogy az válogatott, aki rászolgál

fotó: http://magyarnemzet.hu

,,Skóciában megnéztük a Celtic Glasgow győztes első hazai mérkőzését, másnap korábbi klubom, a ­Hibernian vesztes hazai bajnokiját a St. Mirren ellenében. A Liverpool ugye Prestonban fogadta a Darmstadtot, Szoboszlai Dominik segített abban, hogy belépőjegyhez jussak, nagy élmény volt a meccs. Éppen ideje volt, hogy lássam a Poolt, mert azóta nem voltam a meccsén, mióta 2019 nyarán távoztam. Másnap bejöttem az akadémiára, régi edzőimmel találkoztam, és a Bolton Wandererst is meglátogattam. Jó volt feleleveníteni az élményeket, ápolni a kapcsolatokat.” – kezdte egy kis élménybeszámolóval a 35 éves hálóőr.

Bogdán Ádám nem zárja ki, hogy folytatja a karrierjét. 

,,Érdekes a helyzet, nyitva hagytam az ajtót ahhoz, hogy még játsszak, de kinyitottam egy másikat is, hogy a következő fejezetet elkezdjem. Nyilván a futballban szeretnék valamilyen szerepet vállalni, de először tapasztalatokat kell gyűjtenem és képeznem magam, jelentkeztem is egy-két kurzusra. Nem jelentettem be a visszavonulásomat, mert bármikor bármi történhet. Várakozó állásponton vagyok.” – mondta a csapatot kereső kapus.

forrás: http://sportal.hu

Bogdán Ádám távozik a Ferencvárostól | M4 Sport

fotó: http://fradi.hu

Bogdán Ádám Budapesten született és a Vasasban nevelkedett fiatalon. Ugyan felkerült a felnőtt keretbe már 2005-ben, de sosem kapott lehetőséget tétmérkőzésen az angyalföldieknél.

2007-ben Angliába szerződött, ahol a Bolton Wanderers csapatában 8 szezont húzott le. Ezalatt az időszak alatt az angol másodosztályban (Championship) és az angol élvonalban (Premier League) is tudott védeni. A Bolton színeiben 24 alkalommal védhetett a világ egyik legerősebb bajnokságában.

Bogdán 280 milliót védhet össze a Vasasnak Boltonban

fotó: http://origo.hu

Az egyik legemlékezetesebb pillanata Bogdánnak az nem egy szép emlék, hiszen egy Everton-Bolton Premier League mérkőzésen a hazaiak kapusa, Tim Howard a szeles időjárás közepette előrlőtte a labdát és a szél pont a magyar kapus kapuja felé fújt. Annyira kint állt a kapujából Bogdán, hogy a szélnek is köszönhetően túljutott rajta a labda és az kikötött a kapujában. Ez volt a Premier League történetének egyik legnagyobb olyan gólja, melyet kapus szerzett.

forrás: https://www.youtube.com/watch?v=XeZ5zNv9_40

2015-ben szerződött a Liverpoolhoz, amellyel nagy lehetőséget kapott az élettől, de nem kapta meg azt a bizonyos bizalmat a Jürgen Klopp-tól. Mindösszesen hat mérkőzés jutott neki a Mersey-parti együttesben.

Liverpool: Nem vagyok süket, én is hallom… – Bogdán - NSO

fotó: http://nemzetisport.hu

Bogdán 2019-ig az angol másodosztályú Wigan Athletic-ben és a skót élvonalbeli Hibernian-ban védett kölcsönben, majd 2019-ben a skót csapatot választotta.

Légiósok: a Hibernian megerősítette, Bogdán a nyáron távozik - NSO

fotó: http://nemzetisport.hu

2020-ban hazatért a magyar bajnoki címvédő Ferencvároshoz, ahol Dibusz Dénes mögött ő volt a második számú hálóőr. Összesen 24 mérkőzésen védte a Fradi kapuját, amellyel 3x lett magyar bajnok és 1 alkalommal elhódította a Magyar Kupát, valamint védhetett az Európa-Ligában.

FTC: Végre én is bizonyíthatok! – Bogdán Ádám - NSO

fotó: http://nemzetisport.hu