Hatgólos meccsen nyert a DVTK a Mezőkövesd otthonában

Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rangadót rendeztek az OTP Bank Liga 2. fordulójában. A vendég miskolciak sokkal jobban, határozottabban kezdték a mérkőzést, aminek meg is lett az eredménye, a 4. percben elvégzett szögletükből elég korán megszerezték a vezetést. Az előny birtokában sem vettek vissza a tempóból, s több helyzetet is kidolgoztak. A 35. percben ismét lehetőség adódott a Diósgyőr előtt, Vancas kapott jó labdát, aki egy csel után a hálóba tekert. 2-0! A Kövesd nem tudott fogást találni ellenfelén, egyetlen helyzetet sem tudott kidolgozni az első játékrészben. Az első 45 percben nem született több gól, viszont az eső elkezdett esni, méghozzá elég hevesen… A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt el kellett halasztani a folytatást, nagyjából egy órával.

Kép: DVTK

Talán a hazaiaknak kedvezett ez a hosszabb szünet, át tudták beszélni a hiányosságokat, és persze valamelyest a DVTK lendülete is megtört. A nedves pályán folytatódó mérkőzésen a matyóföldiek átvették az irányítást, nem sokkal a második félidő kezdetét jelző sípszó után betaláltak, ezzel 2-1-re módosítva az állást. Már-már közel járt az egyenlítéshez a Mezőkövesd, amikor Lukács góljával ismét két gólos előnybe került a Diósgyőri VTK csapata. Később Drazic ismét gólt szerzett, átemelte a kapuson a labdát, ami épphogy elhagyta a gólvonalat. Azonban az egyenlítés nem jött össze a sárga-kékeknek, néhány perccel a vége előtt a nigériai Edomwonyi eldöntötte a három pont sorsát.

Ezzel a diósgyőriek kijavították az előző „botlásukat”, a matyóföldi csapat pedig két vereséggel átvette a sereghajtó szerepét.


OTP Bank Liga, 2. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC-Diósgyőri VTK 2-4 (0-2)

Mezőkövesd, 3915 néző, v.: Vad II.
Gólszerzők: Drazic (48., 76.), illetve Bárdos (4.), Vancas (35.), Lukács (69.), Edomwonyi (88.)
Piros lap: Kállai (79.)
Sárga lap: Vajda (41.), Pillár (45+4.), Kállai (49., 79.), Beriasvili (59.), Hudák (84.), Lukic (94.), Kojnok (97.), illetve Vallejo (94.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli – Kállai, Lukic, Pillár (Beriasvili, a szünetben), Filip (Zahary, a szünetben) – Illés (Hudák, 70.), Brtan, Vajda (Kojnok, 89.) – Prudnyikov (Nahirnyij, a szünetben), Drazic, Cseke
Diósgyőri VTK: Sentic – Farkas, Szatmári, Bárdos, Stephen – Vallejo, Holdampf – Lukács (Gera, 91.), Klimovics (Obounet, 69.; Csorbadzsijszkij, 83.), Vancas (Acolatse, 69.) – Edomwonyi

forrás: mti


A vezetőedzők pedig így vélekedtek a mérkőzést illetően:

Videó: Mezőkövesdi Zsóry FC

Videó: Diósgyőri VTK