Átalakulóban a KTE tartalékcsapata, így kezdik meg a felkészülést

Virágh Ferenc vezetőedző a hét közepén tartotta meg a KTE II. csapatának első edzését, ezzel pedig megkezdődött a felkészülés az NB3 következő, július 30-án startoló idényére. A nyáron több helyen is változtatások lesznek, érkeznek új játékosok, de többen távoznak is fognak. Az viszont biztos, hogy a tavalyi évhez hasonlóan fiatal játékosok fogják alkotni a csapat döntő hányadát.

Fotó: Kecskeméti TE

A lilák már július első szombatján felkészülési mérkőzést játszanak, de erre már nem egészen a megszokott stábbal készülnek. A csapat korábbi kapusedzője, Nagy Zsolt a Tiszakécske együttesénél folytatja pályafutását. Az ő helyét Németh Viktor vette át a héten.

A csapat trénere Virágh Ferenc a következőképpen nyilatkozott:  „Négy edzéssel alapoztuk meg a héten a nyári munkát, pár játékosnak még extra pihenőt is adtunk viszont, hiszen az U19-es bajnokság tovább tartott, ezért ráfért a játékosokra. Jövő héten a dupla edzések mellett edzőmeccsünk is lesz már, amit több is követ majd a rajtig. A csapat fele biztosan változni fog, a 2003-nál idősebb születésű játékosok várhatóan távozni fognak, illetve vannak olyan profi szerződéssel rendelkező fiatalok is, akik elképzelhető, hogy kölcsönben folytathatják, amíg azonban a sorsuk nem dől el, velünk lesznek. Idén is jönnek fel játékosok az utánpótlásból, az U19-es együttesből öt-hat, míg az U17-ből négy játékos csatlakozhat hozzánk. Lesznek érkezők, illetve van három-négy próbázó is, akiknek a sorsa később dőlhet el”

A KTE II. FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEINEK MENETRENDJE

07.01. (szombat): KTE II. – Kelen, 11:00

07.05. (szerda): Dabas – KTE II., 18:00

07.12. (szerda): Albertirsa – KTE II.

07.15. (szombat): Körösladány – KTE II. 11:00

07.23. (vasárnap): Dunaföldvár – KTE II.

Forrás: Kecskeméti TE