Magyarország – Litvánia 2-0 (1-0) (Európa-bajnoki selejtező)

2023.06.20. (szerda)

MAGYARORSZÁG – LITVÁNIA 2-0 (1-0) (EB-selejtező)

Budapest, Puskás Aréna, 20.45 (Tv: M4 Sport). Vezeti: António Nobre (Ribeiro, Costa) – portugálok
Budapest, 
Puskás Aréna, 58 269 néző. V: Nobre (portugál)


MAGYARORSZÁG: 
Dibusz – Botka, Orbán, Szalai A. – Sallai (Baráth P., 88.), Nagy Á., Styles (Kleinheisler, 60.), Kerkez (Ferenczi, 79.) – Gazdag (Lang, 79.), Szoboszlai – Varga Barnabás (Ádám M., 60.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
LITVÁNIA: 
Gertmonas – Leklatas, Kazukolovas, L. Klimavicius, Tutyskinas (Beneta, 63.) – Uzela (Vorobjovas, a szünetben), Gineitis – El. Jankauskas (Romanovskij, 85.), Sirgedas (Sirvys, a szünetben), Sesplaukis (Kucys, 78.) – Paulauskas. Szövetségi kapitány: Edgaras Jankauskas
Gólszerző: Varga Barnabás (32.), Sallai (83.)

9. perc: Szoboszlai végez el szögletrúgást, Gazdag lekészíti a labdát Szalainak, akinek lövését bravúrral védi a litván kapus.

12. perc: Sallai adja be a labdát, amit Varga a léc fölé pörget.

27. perc: Szoboszlai jobbal kapura lő, a félmagas lövést védi a vendégek hálóőre. Remekül játszik a magyar csapat. Érik a vezetésünk!!!

34. perc: VEZETÜNK!!! Szalai balról jövő beadását elnézik a litván védők, így a labdát Varga Barnabás az ötösről a felső sarokba vágja. Magyarország – Litvánia 1-0

40. perc: Szabadrúgást végzünk el közel 30 méterről, amelyből Szoboszlai óriási kapufát lő, a kipattanó a miénk, de Szalai a Kapu fölé fejeli a labdát. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy megduplázzuk előnyünket.

Szünetben 1-0-ra vezetünk.

46. perc: Varga átadását követően Gazdag lő kapura, a lövést a jó formában lévő litván kapus, Gertmonas bravúrral hárítja.

A második félidőben továbbra is mi irányítunk, nekük van több helyzetünk.

83. perc: Már 2-0!!!! Szoboszlai átadását Sallai kb. 25 méterről kapura lövi, a labda védhetetlenül a bal felső sarokban köt ki. Gyönyörű jelenet volt.

87. perc: Megszületik a litvánok első kapura lövése. Dibusznak nincs nehéz dolga.

A magyar válogatott rengeteg helyzetet kidolgozva magabiztosan nyerte a mérkőzést, így három mérkőzést követően hét pontja van. Külön kiemelendő, hogy 270 percet követően még nem kapott gólt!!!

A csoport másik mérkőzésén Bulgária – Szerbia 1-1