Portugáliai tornával kezdte az évet a női U19-es válogatott

A női U19-es válogatott portugáliai tornával készül Algavréban az áprilisi Eb-selejtező elitkörre, ahol kiharcolhatja a részvételt a júliusi kontinenstornán.

Az első felkészülési mérkőzést Lengyelország ellen vívta szerdán Szarvas Alexandra együttese.

A lengyelek a 42. percben szerezték meg a vezetést, majd a 75. percben egy szöglet utáni góllal eldőlt a mérkőzés. Ellenfelünk a 87. percben tette fel a pontot az i-re, ezzel 3-0-s vereséggel indult a 2024-es naptári év a magyar női U19-es válogatott számára.

kép: MLSZ

Lengyelország 3-0 Magyarország

Magyarország: Ascher Dóra – Németh Adél (László Henrietta, 63.), Gyánó Lili, Kovács Aida, Pintér Tekla (Koszó Sydney, 63.) – Szarvas Sára (Benke Annamária, 67.), Harmat Sára (Kern Fanni, 67.), Vincze Borbála – Petrovics Petra (Csejtei Emília, 63.), Novák Luca (Murár Viktória, 37.), Molnár Adelina (Nagy Nikolett, 80.)

Szarvas Alexandra értékelése az mlsz.hu-nak: Nem vagyok elégedett a mai teljesítményünkkel. Úgy gondolom, hogy minden játékosban több van, mint amit ma mutatott. A letámadásaink rendben voltak, sok labdát szereztünk, viszont a támadó játékunkból még mindig hiányoznak a mélységi beindulások és azok az extra méterek, amik segítségével több helyzetet tudnánk kidolgozni. A lengyelek nem voltak jobbak nálunk játékukat tekintve, viszont sprint sebességben és mozdulatgyorsaságban ők is előttünk járnak.

kép: mlsz.hu

A magyar csapat szombaton Ausztria, kedden pedig Portugália ellen lép pályára.

Az elitkörben Belgium, Svédország és Románia ellen lépünk pályára április elején.