Letarolta a Fehérvárt a Győr női csapata a 18. fordulóban

A képhez tartozó alt jellemző üres; bl-600x283.png a fájlnév

A Simple Női Liga 18. fordulójában a sereghajtó Fehérvár otthonába látogattak a győriek, ahol elsöprő, 9 gólos győzelmet arattak.

Fehérvár FC – ETO FC Győr 1-9 (1-2)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion. V.: Alafi (Bencze, Colbers).

Fehérvár FC: Németh N. (Kovács B.) – Ramor, Zuggó (Mihályi), Jánosi, Földvári, Jánoska (Tóth A.), Németh V., Romanoczki, Kántor (Bors), Szombati (Balla), Simon F. Vezetőedző: Andorka Péter.

ETO FC Győr: Borok (Krizsan 79’) – Szabová (Nagy Sz. 73’), Kovács L., Horváthová, Öreg, Zágonyi (Sali 55’), Süle (Rajkovic 79’), Savanya, McCarthy, Vachter, Ladhani (Petrovics 73’). Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

Gsz.: Földvári (18’) ill. Süle (12’, 70’), Ladhani (46’, 51’), Savanya (38’), Vachter (80’), Kovács L. (86’), Sali (90’), Simon-öngól (61’).


Magabiztosan kezdte a mérkőzést az ETO. Több helyzet után már a 12. percben értékesítette McCarthy passzát Süle, aki a kifutó kapus mellett gurította hálóba a labdát, 0-1. A 18. percben viszont egyenlítettek a hazaiak. Földvári 25 méterről lőtt, amellyel meglepte a kapuban Borokot, 1-1. A folytatásban ismét a győriek alakítottak ki helyzeteket és a 38. percben Savanya távolról be is talált a kapuba, 1-2.
Fordulás után azonban még az első játékrésznél is eredményesebbnek bizonyult az ETO. A 46. percben Ladhani lépett ki a védők között, majd a tizenhatoson belülre érve a jobb alsó sarokba sikerült találnia, 1-3. Az 51. percben egy kapu előtti kavarodást követően Ladhani lövése talált utat a kapuba, 1-4, míg a 61. percben McCarthy beadása a menteni igyekvő Simonról pattant a saját kapujába, 1-5. A 70. percben ismét McCarthy passzát lőtte kapuba Süle, 1-6. A 80. percben Öreg beadását Vachter kotorta közelről a kapuba, 1-7, majd a 86. percben az előrehúzódó Kovács L. harminc méterről lőtt a léc alá, 1-8. A 90. percben újra Öreg húzott el a szélen, és beadását a csereként beállt Sali értékesítette, beállítva a végeredményt, 1-9.

Dörnyei Balázs vezetőedző a mérkőzés után a következőképpen értékelt: – „Két ellentétes félidőt játszottunk, de úgy gondolom, ez természetes a válogatott szünet után. A szünetben rendbe tettük a dolgokat, a második játékrészben egyértelműen domináltunk, ekkor már minőségben is megmutatkozott a különbség. Ekkora arányban is megérdemelten nyertünk meg a mérkőzést.