Szlovák élvonalbeli csapattól szenvedett vereséget a Budapest Honvéd FC

A Spartak Trnava és az Astra után harmadik téli felkészülési mérkőzésén is élvonalbeli riválissal találkozott a Honvéd csapata. Martin Masaryk együttese a Slovan Bratislavát fogadta Kispesten. A szlovák bajnokságban harmadik helyen álló együttes 4–2-es győzelmet aratott egy szoros mérkőzésen.

NŐI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
BUDAPEST HONVÉD FC–SLOVAN BRATISLAVA (szlovák) 2–4 (1–1)
Honvéd-MFA Utánpótlásközpont

G: Nagy E. (30.), Sipőcz (58.)

A 15. perc után a vendégek találtak először kapuba. A Honvéd azonban egyenlített Nagy Eliza góljával, majd az 58. percben, a korosztályos válogatott Sipőcz Virág góljával, már át is vette a vezetést. Az ellenfél egyenlítése után még az utolsó tíz percre is döntetlennel fordultak a felek. A hajrában azonban a pozsonyiak eldöntötték a találkozót. A 85. percben büntetőből talált be a Slovan Bratislava csapata, majd végül negyedik góljukat is megszerezték.

Martin Masaryk vezetőedző a következőképpen értékelt – Büszke vagyok a lányokra, jó mérkőzést játszottunk a nagynevű és elismert szlovák élvonalbeli Slovan Bratislavával. Az első pillanattól kezdve támadó szellemben futballoztunk, energikusak voltunk egészen 2–2-s állásig, ezt követően azonban elfogytunk és két hibából két gólt kaptunk. Tudjuk mik a gyengeségeink, dolgozni fogunk rajtuk, szerencsére egy jó társasággal készülhetünk együtt, amely mentálisan erős és jó csapatemberek alkotják. Köszönjük ellenfelünknek a találkozót!