Élvonalbeli együtteshez látogatott az Eger SE

Az Eger NB2-es női labdarúgó csapata a Fehérvár FC együtteséhez látogatott. A csapat a felkészülési mérkőzés nagy részében egyenrangú ellenfele volt a hazaiaknak, bár több játékost is nélkülözniük kellett betegség miatt.

FEHÉRVÁR FC – EGER SE 4-1 (1-1)

EGER:
Andor T. – Kovács N., Végh D., Végh K. – Bíró P., Kota Sz., Kóka B., Pintér P., Nagy V. – Vig K., Jakab Zs.
Csereként pályára lépett: Gyöngy G., Varga J., Bederna B., Stránszki A., Balogh M.,

Az első játékrészben a Fehérvár szerezte meg a vezetést, azonban az Eger Kota Szabina bravúros góljával egyenlített, így a félidő döntetlennel zárult.
A második játékrészben a hazaiak egy rögzített pontrúgásnál vették vissza a vezetést. Majd a mérkőzés utolsó öt percében az egriek kétszer is hibáztak, így végül négy góllal győzhetett a Fehérvár.

Dr. Vitányi László vezetőedző a mérkőzést a következőképpen értékelte:
“Örülök, hogy a holland, ukrán ellenfelek valamint a honi utánpótlás elit csapata után egy élvonalbeli felnőtt együttessel is tudtunk mérkőzni. Még egy fiúk elleni csata, valamint egy nemzetközi mérkőzés szerepel még a konkrét tervekben. Szerettük volna a saját játékunkat gyakorolni, ezért is léptünk pályára három védővel. Sok dolgot viszont láttam, aminek örülök. A héten öt meccse volt a lányoknak és átlagban négyet mindenki játszott, így az utolsó percekre lankadt a figyelem, ami miatt a végén kapott két gól az eredményt elrontotta, de nem ezek alapján ítéljük meg az utazás értékét. Köszönjük a hazaiak vendéglátását!”