A román női utánpótlás válogatott erőnléti edzője a PMFC-nél folytatja – Tasnády János érkezett

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az utánpótlás korosztályok mellett már a felnőtt bajnokságban is indít csapatot a PMFC, amely a Női NB2 Nyugati csoportjába lett beosztva.

A lányok közel másfél hónapos felkészülésnek az előző évben az U17-eseket irányító Bolboaca Augustin vezetésével vágtak neki, a vezetőedző munkáját Arató Zsombor és Szíjas Zsolt asszisztens edzőként, Tasnády János erőnléti edzőként, Pogacsics Krisztián pedig kapusedzőként segíti. A szakmai stábban további fontos szerepet tölt be Szerafin Luca és Bocz Virág, előbbi gyógytornászként, utóbbi masszőrként kamatoztatja szaktudását.

Tasnády János többek között korábban dolgozott a román női utánpótlás válogatottnál, klubszinten pedig a 12-szeres bajnok FC Olimpia Universitatea Cluj lány csapatánál is tevékenykedett, amellyel két bajnoki címet és egy román kupát nyert, illetve erőnléti edzőként kétszer szerepelt velük a női Bajnokok Ligájában.

Tasnády János: „Nagyon megörültem, amikor megkerestek a PMFC-től. Azért jöttem Pécsre, mert megtetszett a felvázolt jövőkép, ami egyúttal újabb szakmai kihívást jelent számomra, illetve egy nagyon jó lehetőség arra, hogy fejlődni tudjak a PMFC Női Akadémia keretén belül. Mindennapi munkám során azon leszek, hogy a legjobb teljesítményt hozzam ki a lányokból.

Forrás: http://pmfc.hu/

PMFC (változás a játékosállományban)

Érkezők: Farkas Jázmin (PVSK), Rituper Ráchel (PVSK), Bocz Virág (PVSK), Spiel Alexa (PVSK), Hajnal Virág (Kaposvár), Kövesdi Dorina (Szekszárd), Buzási Dorina (PVSK), Végi Emília (PVSK), Nagy Vivien (Szekszárd)
Távozók: –