Teremtornával kezdi a felkészülést a Haladás Viktória csapata

Hétvégén Szigetszentmiklóson rendezik a női NB I-es labdarúgócsapatok számára kiírt Téli Teremtornát.

Szombaton és vasárnap kerül megrendezésre a női NB I-es Téli Teremtorna Szigetszentmiklóson a Városi Sportcsarnokban. A torna felkészülésként szolgál a március 2-án kezdődő bajnoki szezonra, amelyen a Haladás Viktória is részt vesz. A 12 NB I-es együttesből nyolc vesz részt a megmérettetésen, így az indulókat két négyes csoportba sorsolták, és minden csapat kétszer játszik ellenfelével, tehát hat mérkőzést vív. Ezt követően az első kettő az elődöntőbe jut, míg az utolsó kettő az alsóházban, az 5-8. helyért játszik tovább. Az elődöntőket követően következik a bronzmeccs, majd a döntő.

A csoportmeccsek során az együttesek 1×12 perces mérkőzéseket játszanak – az elődöntők, döntő és bronzmérkőzés 1×20 perces lesz. Öt plusz egy fős csapatok mérkőznek meg egymással, és 18 játékost lehet nevezni a pénzdíjas teremtornára.

A Haladás Viktória a Budaörssel, az Astrával és az ETO FC Győrrel került egy ágra, az A csoportba, míg a B csoportba a Puskás Akadémia, a Szekszárd, az MTK és a Szeged került. (Az FTC, a DVTK, a Fehérvár, a Soroksár nem indul.)

„Összesen négyszer edzettünk teremben, úgyhogy nem készültünk célzottan a teremtornára – a fizikai erőnlétet is fejlesztettük közben – mondta Markó Edina, a Haladás Viktória vezetőedzője. – Noha nem volt kötelező a részvétel, mi neveztünk, mert szeretnék a televíziós közvetítés révén is népszerűsíteni csapatunkat és a női futballt. A lányok egyébként is szeretnek teremben futballozni, a tornát pedig a felkészülés egy részének tekintjük. Sok olyan elemet tudunk gyakorolni, amit a bajnokságban, nagypályán is tudunk majd hasznosítani. És két napot együtt lesznek a lányok, ami a csapatkohéziót még tovább erősíti. És ahol elindulunk, azt szeretnénk megnyerni – így utazunk Szigetszentmiklósra is.”

A Haladás Viktória csoportmérkőzései: Szombat, 13.30: Haladás Viktória–Astra. 14.30: Haladás Viktória–Budaörs. 15.30: ETO FC Győr–Haladás Viktória. 17.00: Astra–Haladás Viktória.

Vasárnap: 9.45: Budaörs–Haladás Viktória. 10.15: Haladás Viktória–ETO FC Győr.

Helyosztók: 7. helyért: 12.30. 5. helyért: 12.55. 3. helyért: 13.20. 1. helyért: 13.45. Eredményhirdetés: 14.15.

A helyosztókat az M4 Sport élőben közvetíti.