Szomorúan zárult a hétvége a Haladás Viktoria együttese számára

Az első félidőben még tartotta magát a listavezető és veretlen FTC otthonában a Haladás Viktória női NB I.-es labdarúgócsapata, a második játékrészben viszont fél tucat gólt kapott.

Ferencvárosi TC–Haladás Viktoria 6-0 (0-0), Budapest, Kocsis Sándor Sportközpont, 150 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Petzné.

FTC: Kostic – Gődér, Diószegi (Stanovic, 46.), Fenyvesi, Hubbard, Ott (Bozsik, 68.), Papp (Nagy V., 60.), Edwards, Kovács E., Kubassová (Czellér, 58,), Csányi. Edző: Albert Flórián.

Haladás Viktoria: Dobó-Nagy – Németh A, Balogh, Pintér, Csáki – Kránicz (Németh M., 59.), Kis (Nagy D., 46.), Urbán (Vesztergom, 69.), Kovács V., – Vladulescu (Feketevízi, 69.), Szil (Csizmadia, 66.). Edző: Markó Edina.

Gólszerzők: Csányi 2 (52, 73. – utóbbit 11-esből), Edwards (56.), Stanovic (81.), Fenyvesi (90)., Nagy V. (92.)

A képhez tartozó alt jellemző üres; bl-600x283.png a fájlnév

A Viktoria csapatából többen is hiányoztak sérülés miatt: Novák Luca, Marlo Sweatman, Nagypál Fatima, Kováts Anna és Varró Veronika, míg Kiss-Lantos Hanna már a keretben volt.

Már a mérkőzés elejétől a veretlenül éllovas FTC irányította a játékot. A helyzeteiket viszont kihagyták a hazaiak, míg a Viktoria stabilan védekezett és kontrákkal próbálkozott.

Szünet után a Ferencvárosból Csányi, majd négy perc múlva Edwards is betalált (2-0). A szombathelyiek ezt követően még nem adták volna fel, ám Csányi újabb, ezúttal tizenegyesből szerzett találata, eldönteni látszott a mérkőzést. A hazai együttes még inkább fölénybe került és az utolsó 10-12 percben újabb három gólt szerezve beállította a 6-0-ás végeredményt.

Markó Edina vezetőedző a mérkőzés után a következőképpen értékelt: – „Nagyon jó első félidőt produkáltunk és a második játékrészt is jól kezdtük, voltak helyzeteink is. Igazából a harmadik bekapott gól fogta meg a csapatot, a meccs végére pedig szétestünk, ezt nem engedhetjük meg magunknak. Mivel szerdán már hazai pályán játszunk fontos bajnokit a Szeged ellen, így mihamarabb el kell felejteni ezt a találkozót.”

A Haladás Viktoria szerdán elmaradt bajnoki mérkőzést pótol: 16 órától a Kész.St. Mihály-Szegedet fogadják a Haladás Sportkomplexumban.