Ötöt lőtt, de egy gólt sem kapott a Fradi női csapata Felcsúton

A bajnoki címvédő női csapat 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia otthonában a 19. fordulóban.

Simple Női Liga, 19. forduló
Puskás Akadémia FC – FTC-Telekom 0-5 (0-3)
Puskás Akadémia, Pancho Aréna

FTC-Telekom: Kosztics – Ott, Papp, Gődér (Túróczy, 81.) – Kovács, Fenyvesi – Hubbard (Sztanovics, 69.), Csányi, Nagy (Czellér, 81.) – Kubassova (Diószegi, 74.), Edwards (Bozsik, 74.)

Vezetőedző: Albert Flórián

Gólszerzők: Edwards (4.), Papp (13.), Kubassova (38.), Gődér (48.), Nagy (78.)

Magabiztosan kezdte a találkozót a Ferencváros. Már a 4. percben megszerezték a vezetést  Edwards  góljával (0-1). Hét perccel később Kubassova ellen szabálytalankodott a Puskás kapusa, a büntetőt pedig Papp lőtte a kapuba, (0-2). Majd az akadémiának is adódott egy lehetősége a mérkőzés első felében, Kosztics viszont hatalmasat védett. A 37. percben Kubassova helyezett laposan az ellenfél kapujának jobb sarkába, amivel be is állította a szünet előtti eredményt (0-3).

A második játékrész is a vendégek találatával indult. Egy szöglet után Gődér lőtt a kapuba (0-4). Majd mindkét félnek adódott egy-egy nagyobb lehetősége, ám mindkettő kapufával végződött. A 78. percben a ferencvárosiak közül Nagy került helyzetbe, remekül cselezte ki a felcsútiak kapusát, majd a hálóba lőtt (0-5). A mérkőzés hajrájában a Puskás több támadást is indított a vendégek kapuja ellen, a ferencvárosi védők azonban ügyesen mentettek, illetve Kosztics is helyt állt a kapuban. Így végül maradt az 5-0-ás végeredmény.

https://hunfoci.hu/noi-nb1/simple-noi-liga-eredmenyek-2023-2024-19-fordulo.html