Öt új játékost igazolt a Soroksár SC

A Soroksár színeiben folytatja pályafutását Hodászi Eszter. A 20 éves belső védőként és védekező középpályásként is bevethető játékos a Ferencvárosból érkezett vissza a Soroksár női csapatához. Hodászi a tavalyi szezonban 12 mérkőzésen volt a Ferencváros keretében, kezdőként egyszer, csereként ötször lépett pályára, valamint öt alkalommal a kispadon kapott helyet.

Hanász Vanda szintén a Ferencvárosból érkezett a Soroksár együtteséhez. A mindössze 14 éves középpályás márciusban tölti majd be 15. életévét, és a zöld-fehérek utánpótlásából került a felnőtt csapatba. Ferencvárosi pályafutása során a korosztályos csapatok meghatározó játékosaként szerepelt, az U15-ös együttessel bajnoki címet szerzett, majd az U17-es gárda csapatkapitányaként szerepelt. Az idei szezonban eddig 10 mérkőzésen lépett pályára, mindegyiken kezdőként, valamint 3 gólt is szerzett.

Major Janka is a Ferencváros utánpótlásából érkezett a Soroksárhoz. A mindössze 16 éves kapus 2022 augusztusában a Kelen SC-től igazolt a Fradiba, ahol azóta alapembernek számított. A kapuban nyújtott stabil teljesítményével hozzájárult csapatai sikeréhez, és fontos tagja lett a Ferencváros utánpótlásának. A 2022/23-es idényben összesen 36 mérkőzésen játszott, pályára lépett az U17-es és az U19-es csapatban is, valamint csereként lehetőséget kapott az NBI-es együttesnél az Újpest elleni bajnoki mérkőzésen. A 2023/24-es őszi szezonban is remek teljesítménnyel segítette a Ferencváros korosztályos csapatait.

Rosie Genoveva Romániából érkezett Soroksárra. A játékos 6 évig futballozott a CS Real Craiova együttesében, majd az Universitatea Alexandria csapatánál töltött 3 évet. Ezt követően a Politehnica Timisoara gárdáját erősítette 2 éven keresztül, végül a CS Gloria 2018 Bistrita-Nasaud-hoz igazolt, és onnan érkezett a Soroksárhoz. Pályafutása során szerepelt az U15-ös, U17-es, U19-es csapatban, valamint tagja volt a felnőtt román válogatottnak is.

Az ETO FC Győr együttesétől kölcsönbe érkezett Soroksárra Kern Fanni. A 17 éves játékos 2022 augusztusában a Ferencváros korosztályos csapatából igazolt Győrbe, ahol azóta az utánpótlás bajnokságok és az élvonalbeli mérkőzéseket tekintve összesen 88 meccsen vett részt. A 2022/23-as szezonban tagja volt a bajnoki ezüstérmes csapatnak. A Győr előtti időszakot tekintve a Ferencváros U17-es csapatának kapitányaként bajnokságot nyert, valamint az NBI-es együttesben pont a Soroksár SC ellen mutatkozhatott be csereként.

Forrás: /soroksarsc.hu/2024/02/21/bemutatkoznak-uj-igazolasaink/