Női utánpótlás: második lett U16-os válogatottunk Horvátországban

A magyar női U16-os válogatott rövid idő alatt lejátszotta negyedik felkészülési mérkőzését is. A németek elleni hazai döntetlen után horvátországi felkészülési tornán vettek részt Rácz Zsófia tanítványai, akit Gajdóczi Tibor helyettesített ezen a mérkőzésen. A tornán Görögország és Izrael legyőzésével kezdtünk. Kedden a házigazda horvátok következtek.

A hazaiak már a 9. percben előnybe kerültek, ezzel 279 perc után kapott először gólt 2024-ben a magyar női U16-os válogatott. A szünetig nem változott az állás. A 85. percben összejött az egyenlítés, Gégény Petra volt eredményes, a hosszabbításban azonban egy szabadrúgásból a horvátok ismét beköszöntek és 2-1-re megnyerték a mérkőzést.

A magyar csapat ezzel ezüstérmet szerzett a felkészülési tornán.

Gajdóczi Tibor értékelése az mlsz.hu-nak:  A mai mérkőzésen játékban mi voltunk a jobbak, több lehetőséget alakítottunk ki ellenfelünknél, azonban védekezésben voltak hibáink, amelyeket a horvát válogatott ki is használt. A torna elérte célját, bár szerettük volna mind a három mérkőzést győztesen abszolválni, de a játékfázisokat tekintve sikerült előrelépnünk. Ahogy Rácz Zsófia a torna előtt elmondta, ez egy hosszú távú felkészülés egyik lépcsőfoka. A tornán még jobban megismertük a játékosokat, így elkezdett körvonalazódni az a keret, amely majd a 2027-es, hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokság a válogatott gerincét alkothatja. A három meccset alapul véve abszolút pozitívan tudok nyilatkozni a csapatról, a mentalitásunk sokat javult, és összességében elégedettek lehetünk a teljesítményt tekintve.

Horvátország 2-1 Magyarország (gólszerzőnk: Gégény)

Magyarország: Križanová Nikolett - Köves Pálma (Tóth Ramóna, 45.), Máté Nóra, Hegyi Luca (Bereczki Róza, 45.), Gágyor Zille (Korina Lukács, 78.) - Vadász Lara (Sági Panna, 71.), Kovács Petra - Pethe Olívia (Szabó Melissza, 45.), Horváth Petra (Farkas Panna, 62.), Gégény Petra - Turi Bori (Wolff Piroschka, 62.)

forrás: mlsz.hu