Női Nemzetek Ligája: Magyarország – Írország 0–4 (0–2)

NŐI NEMZETEK LIGÁJA
B-DIVÍZIÓ, 1. CSOPORT
2. FORDULÓ
Magyarország – Írország 0–4 (0–2)


HIDEGKUTI NÁNDOR STADION, 900 
NÉZŐ. Vezette: Zuzana Valentová (Miroslava Pasteroková, Martina Ukropova) – mindhárom szlovák


MAGYARORSZÁG:
 Szőcs – Kovács L., Papp L., Turányi, Németh H. (Pápai E. a szünetben), Palkovics (Vida a szünetben) – Zeller, Süle D. (Vachter a szünetben), Fenyvesi (Savanya 72.), Szabó V. – Kaján (Nagy V. 90+1.)
Szövetségi kapitány:
 Margret Kratz

ÍRORSZÁG: Brosnan – Hayes, Lo Quinn, Caldwell, Toland (Finn 78.) – Agg (Connolly 56.), Lu Quinn (Atkinson a szünetben), McCabe, Payne (Larkin 56.), O’Sullivan – Carusa (Barett 74.)
Szövetségi kapitány:
 Eileen Gleeson
Gólszerzők
: Hayes (0–1) a 18., McCabe (0–2) a 42., Carusa (0–3) a 49., O’Sullivan (0–4) a 70. percben.

Budapest, 2023. szeptember 26. Palakovics Laura (b) és az ír Heather Payne a labdarúgó nõi Nemzetek Ligája B divíziója 1. csoportjában, a Magyarország – Írország mérkõzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2023. szeptember 26-án. MTI/Illyés Tibor

A magyar női labdarúgó-válogatott kedden hazai pályán a papírformának megfelelően 4-0-ra kikapott a nyáron világbajnoki résztvevő ír együttestől a Nemzetek Ligája B divíziójának második fordulójában.

    A Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett találkozón a Margret Kratz vezette magyar csapat a 18. percben került hátrányba, majd a 42. percben a vendégek legjobbja, Katie McCabe 30 méterről lőtt bombagóljával már kétgólosra nőtt a különbség.
    A fordulás után az írek szinte azonnal megszerezték harmadik góljukat is Kyra Carusa révén, majd a 69. percben Denise O’Sullivan egy gyönyörű támadás végén állította be a végeredményt.
    A magyar válogatott az első félidőben keveset birtokolta a labdát, így nem is jelentett veszélyt a kapura, s ugyan a második játékrészben bátrabban próbálkozott, de nem tudott gólt szerezni.
    Az első alkalommal kiírt női Nemzetek Ligájában a magyar csapat az írek mellett az északírekkel és az albánokkal van még egy csoportban. Az első fordulóban Albániában 0-0-s döntetlent ért el.
    A gárda ezt követően októberben és december elején is két-két mérkőzést játszik. A csoport első helyezettje feljut az A divízióba, az utolsó pedig kiesik a C-be.

Forrás: www.mti.hu