Nagy Lili az év saját nevelésű NBI-es játékosa a Puskás Akadémián

Az elmúlt évadban nem csupán a fiúk, hanem a lányok között is megválasztották az év saját nevelésű NBI-es játékosát. A címet idén Nagy Lili nyerte el, a női felnőttcsapat kimagasló rúgótechnikával rendelkező középpályása.

Nagy Lili 2017 nyara óta nevelkedik az akadémián. Pályafutását az U16-os csapatban kezdte, majd végigjárta a korosztályos ranglétrát és 15 évesen az akkor még NB II-es női együttes színeiben bemutatkozhatott a felnőttek között is. Lili hozzájárult kitűnő játékával és 21 találatával a a csapat feljutásához, és még 16 éves sem volt, amikor életében először pályára léphetett a női NB I-ben. Jelenleg 18 esztendősen már több mint negyven élvonalbeli találkozó van a háta mögött.

Halászi Kinga edző elsősorban az elszántságot és szorgalmat emelte ki a játékos jellemzésében. A szakemberek továbbá Lili legnagyobb erősségeként eltökéltségét és játékintelligenciáját említik, valamint azt, hogy a futballista kimagasló rúgótechnikával is rendelkezik. „A technikai tudására lehet építeni, az első érintések, a kulcspasszok gyerekkora óta magas szinten mennek neki – nyilatkozta edzője. – Az első osztálybeli összecsapásokon túl a válogatottban is megmutatkozik, hogy technikailag nem csupán hazai szinten kiváló játékos, de a nemzetközi mezőnyt tekintve is.”

Lili ott van a korosztályos válogatottban, s minden esélye megvan, hogy hamarosan a felnőttek között is pályára léphessen nemzeti színekben. „Legelőször a régiós válogatottban szerepeltem – nyilatkozta a játékos – , s azóta évről évre meghívót kapok, aminek nagyon örülök. Pár éven belül szeretnék bemutatkozni a felnőttek nemzeti csapatában is, s az egyik legnagyobb álmom, hogy a Puskás Akadémia csapatával a Bajnokok Ligájában játsszunk. Az akadémia túlzás nélkül a második családom. Az életem nagy részét itt töltöm. Itt lakom, itt focizom, ide járok iskolába. Sok minden köt ide, boldog vagyok, hogy Kingának hála otthonra leltem Felcsúton.”