MTK siker a Simple Női Kupa negyeddöntőjében

Fölényes győzelmet hozott a hazai pálya az MTK női együttesének a St. Mihály csapata ellen.

Simple Női Kupa, Negyeddöntő
MTK Budapest-KÉSZ-St. Mihály-Szeged 5-0 (2-0)

Budapest, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia
Vezette: Bognár Réka (Hegedüs-Baráth, Fontányi)

Gólszerző: Voila (13.), Zágor (15.), Mészáros (50.), Farkas Panna (62.), Barkóczi (87.)

Sárga lap: Pataki 43.)

MTK Budapest: Erős – László, Bokor (Palama 46.), Barkóczi, Pataki (Mészáros 46.) – Tenyei-Tóth, Murár, Végh (Farádi-Szabó 71.) – Csuhai (Legendás 71.), Zágor (Farkas Panna 46.), Voila.

Vezetőedző: Makrai László

KÉSZ-St. Mihály-Szeged: Bokros – Sajti, Ónodi, Koszo, Németh – Papp, Malesevic, Nagy L. (Pálnik 80.), Farkas Nina (Jovanovic 61.) – Trbojevic (Balázs Evelin 68.), Sovány (Horváth 80.).

Vezetőedző: Vajda Fandjo

A Fehérvár FC ellen továbbjutó MTK a Kész-St. Mihály-Szeged ellen lépett pályára szerdán, a Simple Női Kupa negyeddöntőjében. Makrai László vezetőedző a néhány nappal ezelőtti FTC-Telekom elleni bajnokihoz képest hat helyen is változtatott a kezdőcsapaton.

Az MTK jól kezdte a mérkőzést, és negyedóra elteltével már két gólos előnyre tett szert. A 13. percben Chrysanthi Voila bal oldali szöglete Bokros kapus segítségével kötött ki a hálóban (1-0), két perccel később pedig egy ellentámadást Zágor Bernadett fejezett be közelről (2-0).

A második félidőre három új játékossal érkezett az MTK csapata, és tovább növelte előnyét. Az 50. percben Mészáros Cecília távoli gólja talált hálóba (3-0), majd a 62. percben a felnőtt csapatban bemutatkozó Farkas is betalált (4-0). A mérkőzés hajrájában, a 87. percben pedig Barkóczi Bernadett lövése állította be az 5-0-ás végeredményt, amellyel a csapat a legjobb négy közé jutott.

Az elődöntőben, március 20-án, hazai pályán az FTC-Telekom lesz az MTK ellenfele.