Margret Kratz kijelölte a női A-válogatott keretét

Június 9-től Telkiben edzőtáborozik a női A-válogatott az első alkalommal megrendezésre kerülő őszi Nemzetek Ligájára való felkészülés jegyében. Két nemzetközi mérkőzés is szerepel a programban.

Margret Kratz szövetségi kapitány ezúttal is jelölt újoncot a csapatba, a Wimbledon 19 éves támadója, Siber Glória személyében. Rajta kívül további kilenc külföldön játszó játékos erősíti a keretet, és nagy visszatérője is lesz a válogatottnak, hiszen újra meghívást kapott a több mint 90-szeres válogatott kapus, Szőcs Réka is. 

A Nemzetek Ligájára való felkészülés során Görögország és Bosznia-Hercegovina válogatottja ellen lép pályára a válogatott. Július 12-én 19:30-tól a Bozsik Arénában a görög csapattal mérkőzik meg először a nemzeti tizenegy, majd július 18-án 20:15-től Bosznia-Hercegovina válogatottja ellen lépünk pályára a Megyeri úti Szusza Ferenc Stadionban.

A mérkőzésre szóló jegyeket a meccsjegy.mlsz.hu oldalon lehet megvásárolni 1500 forintos egységáron. Kapunyitás egy órával a mérkőzések kezdete előtt. Július 15-én a görög és a bosnyák csapat is összecsap egymással a Telki Sportcentrumban.

– Hasonló képességű csapatokkal találkozunk a következő összecsapásokon, ezúttal is szeretnék minél több játékosnak lehetőséget adni. Az edzőtábor után tisztul majd a kép, hogy milyen végső összeállításban vágunk neki a Nemzetek Ligájának. Remélem, hogy a lányok motiváltak lesznek, s jó mentalitással készülnek fel a tétmérkőzésekre, és hasonló mentalitással dolgoznak majd, mint a  legutóbbi edzőtáborban – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Margret Kratz szövetségi kapitány.

A női A-válogatott kerete:

Kapusok:

Bíró Barbara (FTC-Telekom)
Schildkraut Fruzsina (Haladás-Viktória FC)
Szőcs Réka (Budaörs SC)

Védők:

Bokor Adrienn (Puskás Akadémia FC)
Fördős Beatrix (FC Internazionale Milano)
Németh Diána (FTC-Telekom)
Németh Hanna (SV Werder Bremen)
Öreg Cintia (ETO FC Győr)
Palakovics Laura (Puskás Akadémia FC)
Turányi Lilla (FC Bayer 04 Leverkusen)
Vida Boglárka (ETO FC Győr)

Középpályások:

Csiszár Henrietta (FC Internazionale Milano)
Fenyvesi Evelin (FTC-Telekom)
Nagy Virág (U.S. Sassuolo)
Németh Loretta (First Vienna FC 1894)
Papp Luca (FTC-Telekom)
Süle Dóra (ETO FC Győr)
Szabó Viktória (FTC-Telekom)
Vachter Fanni (MTK Budapest)
Zeller Dóra (1. FC Köln)

Támadók:

Kaján Zsanett (AFC Fiorentina)
Pápai Emőke (Grasshopper Club Zürich)
Pusztai Sára (FTC-Telekom)
Siber Glória (AFC Wimbledon)
Zágor Bernadett (MTK Budapest)

Forrás: www.mlsz.hu