Magyarország – Görögország 1-0 (0-0) Felkészülési mérkőzés


Magyarország – Görögország 1-0 (0-0)


Magyarország:
Bíró Barbara – Vida Boglárka (Vachter Fanni, 69.), Turányi Lilla, Németh Hanna, Palakovics Laura (Öreg Cintia, 88.) – Zeller Dóra, Fenyvesi Evelin (Papp Luca, 46.), Süle Dóra (Nagy Virág, 62.), Kaján Zsanett (Szabó Viktória, 46.) – Zágor Bernadett (Pusztai Sára, 46.), Pápai Emőke

Szövetségi edző: Margret Kratz
Gólszerző: Turányi (70.)

A női labdarúgó-válogatott egygólos győzelmet aratott a görög csapat felett a Bozsik Arénában rendezett szerdai barátságos mérkőzésen.

Margret Kratz szövetségi kapitány együttese az egész találkozón fölényben futballozott, de ritkán tudott veszélyeztetni. A gólcsendet a Bayer Leverkusen védője, a Csiszár Henrietta hiányában csapatkapitányként futballozó Turányi Lilla törte meg a hetvenedik percben, amikor egy előre ívelt szabadrúgás után a keresztléc segítségével talált a kapuba.
Mivel több gól nem született, így az esélyesebb, a világranglistán 42. magyarok minimális különbséggel felülmúlták a rangsorban 62. riválist.
A nemzeti együttes jövő kedden Bosznia-Hercegovinával találkozik a Szusza Ferenc Stadionban.

Margret Kratz: „Érezhető volt, hogy a lányok nagy része a nyári szünetből érkezett az összetartásra, sok volt a pontatlanság a játékunkban. A második félidőre feljavultunk, próbáltuk egyszerűsíteni a támadójátékunkat, ennek köszönhetően szervezettebben és veszélyesebben futballoztunk, és sikerült megszereznünk a győztes találatot.”

Forrás: http://www.mti.hu www.mlsz.hu