Kikapott az Astra női csapata Miskolcon a 19. fordulóban

Az Astra női együttese a 19. fordulóban a DVTK vendégeként lépett pályára Miskolcon, hiányzók miatt alaposan átszervezett csapattal, ami a mérkőzés végeredményén is meglátszott.

Simple Női Liga 19. forduló

DVTK – Astra HFC-Üllő 1-7 (2-1)

Katona Flóra (2), Oláh Adrienn (2), Nagy Lilla, Mikó Erika, Nagy Panna ill., Kós Petra

piros lap: Pap Nóra

Astra HFC-Üllő: Halla Petra – Pap Nóra, Szennai Tímea, Dr. Tatai Krisztina, Csolti Réka, Kövy Elza (Szuja Anna 15.), Balogh Orsolya, Vidács Krisztina, Gelb Mónika, Antalicz Alexandra (Angyal Dorottya 61.), Kós Petra.

A drámaian induló mérkőzés 7. percében az Astra futballistája, Kövy Elza, olyan szerencsétlenül ütközött egy miskolci játékossal, hogy később mentő vitte el, orrnyereg törés, és bordatörés gyanúja miatt. Ellenfele sárga lapot kapott. És annak ellenére, hogy ez az incidens minden bizonnyal kizökkentette a játékból az Astrát, a 35. percben mégis sikerült megszerezniük a vezetést Kós Petra találatával. A DVTK viszont gyorsan egyenlített (38. perc), majd a 43. percben a vezetést is megszerezte. Így végül 2-1-es DVTK vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.

A második félidőben az Astra játékosát, Pap Nórát, piros lappal állította ki a játékvezető. Majd emberhátrányban gyakorlatilag 12 perc alatt négy gólt kapott a csapat. Ezt követte a miskolci együttes futballistájának, Oláh Adriennek a második találata a 84. percben, amellyel ki is alakult a 7-1-es végeredmény.