Két külföldi játékost is igazolt a FRADI

A FTC-Telekom női labdarúgócsapatában folytatja pályafutását a 28 éves észt válogatott Vlada Kubassova, valamint az Amerikából érkező 24 éves Jadyn Grace Edwards.

Jadyn Edwards 2000. június 8-án született a washingtoni Mill Creek városában. Ötéves kora körül kezdett focizni, korábban kapusként és középhátvédként is játszott, végül támadóként találta meg számításait. 2018 és 2023 között pályafutása komolyabb sikereit az Új-Mexikói Egyetem csapatában érte el, ahol 2021-ben az „Év támadója” címet is elnyerte, valamint négy bajnoki címet ünnepelhetett.

A támadó a LOBOS együttesében eltöltött évek után a Racing Louisville FC-nél folytatta, majd egyedüli meghívottként lehetőséget kapott az NWSL bajnokságában szereplő OL Reign labdarúgóklub gárdájánál, onnan érkezett most a Ferencvároshoz.

Vlada Kubassova 1995. augusztus 23-án született Észtországban, Tallinban. Labdarúgó karrierjét szintén ötéves korában kezdte, akkor még fiúkkal együtt, vegyes csapatban. Észtországi évei után Olaszországba igazolt, ahol a Serie C-ben szereplő Napoli játékosa lett, akikkel először Serie B-be, majd a Serie A-ba jutott.

Nápoly után szintén olasz együttes szerződtette a támadót, méghozzá a Como, amellyel ugyancsak megjárta a Serie B-t, és feljutott az A osztályba, majd meghatározó tagja lett a csapatnak. Ezt követően visszatért szülőhazájába, majd a tallini FC Flora játékosaként folytatta, ahonnan őszi bajnokként érkezett a Ferencvároshoz.

2013. augusztus 24-én debütált az észt nemzeti csapatban, amelynek azóta is tagja, 65 válogatott mérkőzésen lépett pályára, ezeken 10 gólt szerzett. 2022-ben Észtország legjobb játékosának választották.

Forrás: FRADI.HU