Idén is a Fradi női csapata lett a bajnok

A Simple Női Liga bajnoki címét a 2023-2024-es idényben is a Ferencváros nyerte el, miután minden eddiginél jobb játékot produkálva, 4-0-ra legyőzte az ETO FC-t.

A Groupama Arénában megrendezett mérkőzés kezdetén még az ETO-nak sikerült két ígéretes helyzetet kiharcolnia, a Ferencváros azonban már a 10. percben megszerezte a vezetést, Jadyn Edwards góljával, aki a tizenhatoson kívülről lőtte a labdát Borók Dorina kapujába, 1-0. A Ferencváros a lőtt gól után fölénybe került, és bár a félidő hajrájában a győriek hálóőre, Borók Dorina, kétszer is ügyesen védett, a másodjára kipattanó labdát Jadyn Edwards a hálóba küldte, beállítva ezzel a félidei eredményt, 2-0.

A forduló után, az 56. percben a harmadik gólt is sikerült belőni a győriek hálójába, amikor is Túróczy Anna beadását az érkező Jadyn Edwards tíz méterről a kapuba belsőzte, és ezzel mesterhármast ért el.

Az ETO a hátralévő időben támadó játékot folytatott, ám egyetlen ziccert sem tudott kialakítani, sőt, a Ferencváros által indított ellentámadások sokkal veszélyesebbnek bizonyultak. A 74. percben azután, a Borók Dorina által mentett labda éppen hátrafutó védőjére, Savanya Csillára, pattant és így megszületett a mérkőzés negyedik találata is, ami egy öngól lett. (4-0).

Az Albert Flórián által irányított FTC-Telekom sorozatban ötödik bajnoki címét szerezte meg ezzel a győzelemmel. A győriek viszont vigasztalódhatnak, hiszen a kupát idén is ők hódították el, valamint Vachter Fanni személyében ők adták a bajnokság gólkirályát is.

Forrás: mlsz.hu