Győzött utolsó hivatalos felkészülési mérkőzésén az ETO FC Győr női csapata

Idei utolsó hivatalos előkészületi mérkőzését játszotta a győri együttes az osztrák bajnokság jelenlegi 3. helyezettje ellen.

First Vienna – ETO FC Győr 1-4 (1-3)

ETO FC: Borók – Szabóvá (Kovács L.), Nagy F., Frajtovic (Nagy Sz.), Öeg, Sali (McCarthy), Süle (Horváthová), Ladhani, Savanya, Vachter, White (Petrovics). Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

Gz.: Vachter (2), Ladhani, White.

Az ETO, az autópályán lévő baleset és forgalom miatt, csak késve érkezett a bécsi mérkőzés helyszínére, így a találkozó 40 perces csúszással kezdődött. Majd folytatódott a balszerencse, a 3. percben sérülést szenvedett játékosuk is. Szabová bokája kifordult, ezért máris cserére kényszerültek, a 13. percben pedig a hazai csapat máris gólt szerzett az első helyzetből (1-0). Ezt követően a győriek kétszer is lehetőséghez jutottak: először White hibázott, majd nem sokkal később Vachter törhetett kapura, ám lövését hárította a hazaiak hálóőre. A 20. percben viszont sikerült találatot is szereznie a fölénybe kerülő győri lányoknak, amikor is Ladhani szép cselekkel tört előre, és 22 méteres lövése a léc alá vágódott (1-1). A 32. percben az ETO tovább növelte előnyét: White beadását Vachter lőtte a kapuba (1-2). A félidő hajrájában sikerült a győri együttesnek újabb gólt szereznie. A 44. percben Vachtert buktatták tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig ő maga értékesítette (1-3).

Fordulás után még egy gólt sikerült az ETO-nak szereznie. A 70. percben Savanya jobboldali szögletét a hosszú oldalon érkező White lőtte a hálóba (1-4).

A csapat eddigi sérültjei – Krizsanova, Kocsán és Vida – mellett ezúttal Zágonyi sem léphetett pályára húzódása miatt. A jó iramú, küzdelmes mérkőzésen a bécsiek időnként a kelleténél durvábban játszottak, ennek ellenére a győri lányok tetszetős támadásokat vezettek és szép gólokat szerezve arattak magabiztos győzelmet.

A mérkőzést a helyszínen tekintette meg a válogatott szövetségi kapitánya, Margret Kratz is. Ami a folytatást illeti, a csapat nagy része különböző válogatottakban lesz érdekelt, míg a többiek folytatják a felkészülést a március 2-i, Diósgyőr elleni találkozóig.

Dörnyei Balázs vezetőedző a mérkőzés után a következőképpen értékelt: – Egy nagyon agresszív, helyenként durva ellenféllel találkoztunk, örülök, hogy nem vettük át ezt a stílust. A kapott gól után jól reagált a csapat, jól játszottunk, és elég egyértelmű volt, hogy meg tudjuk nyerni a mérkőzést. Külön örülök, hogy a lányok intelligensen futballoztak, és jól reagáltak erre az otthon nem megszokott játékstílusra. A válogatottjainknak sok sikert kívánunk, és mielőbbi gyógyulást a megsérült Szabová Szofinak!