Győzött első téli felkészülési mérkőzésén az MTK női csapata

Az MTK női együttese Murár Viktória és Csuhai Vivien góljával aratott győzelmet idegenben.

Felkészülési mérkőzés
SK Sturm Graz-MTK Budapest 0-2 (0-2)

Messendorf, Trainingszentrum Kunstrasen

Gólszerző: Murár (17.), Csuhai (25.)

MTK Budapest: Varga – Tenyei-Tóth, Bokor, Palama, Barkóczi, Mészáros – Farádi-Szabó, Szabó M., Murár – Zágor, Csuhai.

Csereként pályára lépett: Erős, Erdei, Farkas P., Gávris, Garda.

Az MTK-s lányok január 8-án kezdték meg a felkészülést. Egy héttel az NB I-es Teremlabdarúgó Kupa után pedig lejátszották első nagypályás edzőmérkőzésüket. Ellenfelük az osztrák élvonalban negyedik helyen álló SK Sturm Graz volt. (Az osztrák csapat az előző bajnokságot ezüstérmesként fejezte be, és a Bajnokok Ligája selejtezőjében a holland FC Twente ellen játszott.) A magyar együttes sajnos több kezdőjátékost is kénytelen volt nélkülözni betegség illetve kisebb sérülések miatt a szombati találkozón. Így kaphatott lehetőséget a kezdő csapatban a 15 éves Szabó Melissza, aki ősszel már két alkalommal is pályára lépett bajnoki összecsapásokon a felnőttek között.

A találkozó jól indult a magyar csapat számára, hiszen az MTK-s lányok már 25 perc elteltével két góllal vezettek. Előbb a 17. percben Palama előkészítését követően Murár Viktória 13 méterről lőtt a hazai kapuba (0-1). Majd nyolc perccel később Csuhai Vivien kapott az ellenféltől egy labdát, amit elvitt a kirohanó kapus mellett és az üres kapuba gurított (0-2).

A szünetet követően több akadémista is lehetőség kapott a magyar csapatban. Pályára lépett a 15 éves Farkas Panna, a 16 éves Garda Sára és Gávris Gabriella, valamint a 18 esztendős Erdei Rubin is. A második félidő is izgalmasnak bizonyult, miután mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, ám újabb találat már nem született a találkozón. Maradt tehát a 2-0-ás végeredmény. Az MTK női csapata legközelebb a DVTK ellen lép pályára szerdán (január 31.), 12 órakor hazai pályán.

Makrai László vezetőedző a következőket nyilatkozta a szombati találkozó után: – Remek mérkőzést játszottunk egy olyan csapat ellen, akik ősszel még a BL-selejtezőben voltak érdekeltek. A fókusz a mai napon a csapat védekezésén volt, ezt nagyon jól megoldották a lányok, emellett támadásban is voltak jó dolgaink. Taktikai téren inkább az ősszel gyakorolt elemek felelevenítésén volt a hangsúly, külön erre a mérkőzésre minimális dolgokkal készültünk. Ahogy a múlt heti teremtornán, úgy most sem kockáztattuk meg a kisebb sérüléssel bajlódó játékosok szerepeltetését. Helyettük viszont lehetőséget kaptak fiatalok, akik jól szálltak be, felvették a ritmust egy osztrák élcsapat ellen. Minden elismerésem a lányoké, erre a teljesítményre lehet építeni.