Gól nélküli döntetlen a Simple Női Liga csúcsrangadóján

Eljött a női labdarúgás szerelmesei által olyannyira várt nap, amikor is összecsapott a Simple Női Liga bajnoki címének két fő várományosa, az ETO és a Ferencváros. Utóbbi nyerte az elmúlt két esztendőben a bajnokságot, a néhány éve komolyan megerősödő ETO ellen, így ezt a párharcot már méltán nevezik csúcsrangadónak a női szakágban. Mindkét gárda hibátlan volt még a mérkőzést megelőzően, mondhatni minden csapatot ellentmondást nem tűrő módon győztek le. A Fradi és az ETO egyaránt 39 találatot jegyezhetett nyolc forduló alatt, így egy kiélezett, ámde gól gazdag mérkőzésre volt kilátás.


A kép a 2022-es bajnoki döntőn készült az ETO Parkban megrendezett mérkőzésen. Kép: MTI


A mérkőzés vasárnap 14 órakor vette kezdetét Győrben, az ETO Stadionban. A hűvös idő ellenére szép számú publikum gyűlt össze, a helyszínen nagyjából 250 szurkoló volt jelen.

A mérkőzés elején nem vetették mély vízbe magukat a csapatok, óvatosan futballoztak a felek. Az első helyzetre a 10. percig kellett várni, ekkor Papp lövése centikkel kerülte el a kaput. Nem sokon múlt..

A találkozón egyébként a megszokottnál jóval kevesebb helyzet alakult ki, ehelyett brusztolós, küzdős meccset láthattak a nézők. Még az első félidőben azonban volt egy nagy Fradi helyzet, Papp szabadrúgása a kapufán csattant. Tíz perccel később az ETO is eljutott a lövőhelyzetig, Öreg indította Vachter Fannit, akinek lövésébe az utolsó pillanatban lépett bele Gődér, így szöglethez jutott az ETO. Ebből már nem alakult ki túl nagy veszély, így 0-0-s döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

Kép: ETO FC

A második félidő is inkább a párharcokról, illetve a labdatartásról szólt mintsem a komolyabb lehetőségekről, de azért mindkét félnek megvolt a lehetősége a vezetés megszerzésére. Az 58. minutumban például Sülére ívelték fel a labdát, aki 3 védő közül kapásból lőtt, de a Fradi hálóőre könnyedén védett. A folytatásban már csak két jelentősebb helyzet volt, előbb Garcia lövése kerülte el a győri kaput, majd a másik oldalon Savanya próbálkozott, de Kostic ismét hárította a gólba tartó játékszert.

Összességében elmondható, hogy egy harcias mérkőzésen igazságos döntetlen született, így továbbra is pontazonossággal áll a két zöld-fehér csapat a tabellán. A bajnokság végkimenetele szempontjából így még semmi nem dőlt el, viszont ennyi lejátszott meccs után már látható, hogy jó eséllyel ez a két alakulat fog megküzdeni az idei döntőben is (aki esetleg nem tudná, a női ligában a 22 meccses alapszakaszt követően az első és a második 2 nyert meccsig tartó párharc során küzd meg a bajnoki címért, és ugyanilyen formátumban csap össze a 3. és a 4. helyezett is a bronzéremért).


Simple Női Liga 9. forduló

ETO FC Győr – FTC-Telekom 0-0

Győr, ETO Stadion. V.: Urbán (Dr. Gavalla-Kulcsár, Hegedüs-Baráth).

ETO FC Győr: Borok – Kovács L., Nagy F., Frajtovic, Zágonyi (Sali 63’), Süle, Vida (Kern 90’), Savanya (Ladhani 78’), Öreg, Vachter, Kocsán (Semanova 78’). Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

FTC-Telekom: Kostic – Gődér, Garcia, Fenyvesi, Pusztai, Vincze, Szabó V., Ott, Papp, Nagy V. (Madrid 60’), Stanovic. Vezetőedző: Albert Flórián.


Értékelések

Dörnyei Balázs: „Úgy érzem, egy harcos mérkőzést játszottunk. Amit elterveztünk, abból a védekezésünk működött, a Ferencváros egyik félidőben sem tudott gólhelyzetbe kerülni. Az első játékrészben is csak a mi buta hibáinkból jutottak több pontrúgáshoz, de utána már ezt is tudtuk kontrollálni, és lett volna lehetőségünk, hogy ezt a meccset a saját javunkra fordítsuk, de így sem lehetünk elégedetlenek. Bebizonyítottuk, hogy az ETO nem képvisel rosszabb minőséget a Fradinál, és képes még fejlődni ez a csapat. Ennek az egy pontnak igazán csak akkor lesz értéke, hogy jövő héten a Puskás Akadémiát le tudjuk győzni, amely ugyanilyen fontos és nehéz mérkőzés lesz. Nagyon Büszke vagyok a játékosok teljesítményére, méltóképpen képviselték a klubot és a várost.”

Albert Flórián: „Kisebb összeállítási gondjaink voltak, mert Németh és Csányi után Csigi is kiesett a csapatból, így néhány dolgot át kellett szerveznünk a találkozó előtt. A látottak alapján, igazságos döntetlen született. Sok ilyen mérkőzésre lenne szükség, mert ettől fejlődhetne még többet mindkét együttes.”