Egy góllal győzött az Astra Fehérváron első tétmeccsén

Fehérvár FC – Astra HFC-Üllő 0-1 (0-1)

Gólszerző: Szakonyi Emese

Astra HFC-Üllő: Schvirján Dóra – Pap Nóra, Véninger Tünde, Kövy Elza, Csolti Réka – Vidács Krisztina, Balogh Orsolya, Kós Petra – Szakonyi Emese, Gelb Mónika, Antalicz Alexandra – Halla Petra, Hollósi Tünde, Szuja Anna, Dr. Tatai Krisztina

Szombaton az Astra számára is elkezdődött a Simple Liga. Ezúttal idegenben, a Fehérvár FC ellen álltak ki. A mérkőzésre kedvezőtlen időjárási viszonyok közt került sor, hiszen végig szakadt az eső, aminek következményeként a pálya talaja felpuhult, és sáros lett.

Az Astra erősen kezdett, letámadta ellenfelét és már az első percekben is ki tudott alakítani lehetőségeket. A negyedik percben Gelb Mónika beadását Szakonyi Emese lőtte a hálóba, így a vendégek meg is szerezték a vezetést (1-0). Az Astra ezután is megtartotta fölényét, a hazaiak csak a 30. perc körül próbáltak meg kontrázni, de ezekből a helyzetekből nem született találat.

A második játékrészben inkább mezőnyben zajlottak az események. Sok helyzet nem alakult ki, bár a pálya talaja miatt nem is nagyon volt lehetősége egyik csapatnak sem igazán szép játékra. Így maradt végül az 1-0-ás végeredmény.