Döntetlent játszott második felkészülési mérkőzésén az MTK női csapata

Felkészülési mérkőzés
First Vienna FC 1894-MTK Budapest 1-1 (0-0)

Bécs, First Vienna Football Campus

Gólszerző: Aistleitner (56.), illetve Mészáros (90.)

MTK Budapest: Erős – Legendás, Bokor, Palama, Pataki – Farádi-Szabó, Murár, Zágor – Csuhai, Siklér, Mészáros.

Csereként pályára lépett: Varga, Végh, Farkas P., Tenyei-Tóth, Barkóczi, Kuper (próbajátékos).

Szombaton a második felkészülési mérkőzését játszotta az MTK női csapata a First Vienna FC 1894 otthonában. A bécsi találkozóra egy héttel az SK Sturm Graz elleni győzelem után került sor, ezúttal az osztrák élvonal harmadik helyén álló ellenféllel szemben. Az egy héttel korábbi összeállításhoz képest jól alakult a helyzet, hiszen Makrai László vezetőedző már számíthatott Pataki Georgina, Legendás Lora, Siklér Kinga és Végh Adrienn játékára is.

A bécsi találkozót az Erős – Legendás, Bokor, Palama, Pataki – Farádi-Szabó, Murár, Zágor – Csuhai, Siklér, Mészáros összeállításban kezdte az MTK együttese. Az első 45 percben mindkét fél csak helyzetekig jutott, így 0-0-val vonulhattak a lányok pihenőre. A fordulást követően azonban hamarosan megérkezett az első gól a vendégek részéről, ( 56. perc), amelyet a 19 éves Isabel Aistleitner küldött a kapuba (1-0). A folytatásban az MTK hajtott az egyenlítésért, melyet végül a rendes játékidő utolsó percében sikerült összehoznia a 19 esztendős Mészáros Cecíliának. Így az MTK második edzőmérkőzése 1-1-es döntetlennel zárult.

A második félidőben csereként lehetőséget kapott Varga Luca, Végh Adrienn, Tenyei-Tóth Rebeka, Barkóczi Bernadett, és a 15 éves Farkas Panna mellett a német belső védő, Jente Kuper is, aki próbajátékon szerepelt az MTK csapatánál. Az együttes következő felkészülési találkozóját a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián vívja, február 10-én, 10 órától a román FC Universitatea Olimpia Cluj ellen.

Makrai László vezetőedző a következő értékelést adta a találkozót követően: – Ahogy egy héttel ezelőtt a Sturm ellen, most is egy nagyon hasznos, jó iramú edzőmérkőzést játszottunk. Tökéletesen beleillett a találkozó a felkészülés ezen szakaszába, igaz a nagy szél nem is könnyítette meg egyik csapat dolgát sem. Jól álltunk bele a mérkőzésbe, fizikálisan nagyon jól néztünk ki. Hibák természetesen voltak, több helyzetet is elpuskáztunk, de ez ilyenkor teljesen normális is, hiszen a felkészülés kellős közepén vagyunk, fáradtak ilyenkor a lábak. Örülök a fiatalok jó játékának is, Végh Adrienn több hét kihagyás után jól tért vissza, Farkas Panna pedig 15 évesen abszolút felvette a ritmust. Most néhány nap pihenőt kapnak a lányok, majd egy hét múlva jön az újabb edzőmeccs.