Bronzérmes lett az MTK női csapata – büntetőkkel nyertek a kék-fehérek


Fotó: MTK Budapest – Női labdarúgás

Simple Női Liga NBI

Második mérkőzés a 3. helyért

2024.05.22. (szerda) 16:30 óra, Felcsút Pancho Aréna

Puskás Akadémia FC – MTK Budapest 1-1 (1-1) 11-eseket követően az MTK nyert

Játékvezető: Sipos Katalin, asszisztensek: Bizderi Nikolett, Fontányi Liza

Puskás Akadémia FC: Dannback Emilia – Palakovics Laura, Bokor Adrienn, Harmat Sára, Pécsi Dóra (Tuza Petra), Szemán-Tóth Barbara, Staier Sydney Marie (Mayer Zsófia), Tamók Rebeka (Surautsava Melana), Szarvas Sára (Brekovszki Julianna), Sinka Napsugár, Nagy Lili

Vezetőedző: Halászi Kinga

MTK Budapest: Varga Luca, Vajda Orsolya, Tenyei-Tóth Rebeka, Csuhai Vivien Cintia (Szabó Melissza), Murár Viktória (Végh Adrienn), Barkóczi Bernadett, Legendás Lora, Voila Chrysanthi (Mészáros Cecília), Pataki Georgina (László Henrietta), Bokor Blanka, Siklér Kinga (Zágor Bernadett)

Vezetőedző: Makrai Gergely

A 3. helyért lejátszott első mérkőzést az MTK nyerte meg 2-1-re, így abban a tudatban léphettek pályára a kék-fehér lányok, hogy egy idegenbeli győzelemmel már szerdán övék lehet a bronzérem.

A 27. percben Tamók Rebeka révén vezetést szerzett a Puskás Akadémia, de nem telt el öt perc és Pataki Georgina góljával egyenlített az MTK.

A rendes játékidőben már nem esett több gól, így a 11-esekre maradt a döntés.

A büntetőpárbajt az MTK nyerte 4-2-re, miután Vajda Orsolya, Bokor Blanka, Zágor Bernadett, és Barkóczi Bernadett is a hálóba talált, míg a Puskásból csak Mayer Zsófia és Nagy Lili tudta értékesíteni a 11-est.

A bronzérem így az MTK csapatáé lett.