Az FTC női csapata U15-ös fiúkkal játszott edzőmérkőzést

Szerdán az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban a Ferencváros U15-ös korosztálya ellen lépett pályára a klub női csapata, a Barti – Ott, Gődér, Papp – Bozsik, Nagy, Fenyvesi, Edwards, Vincze – Csányi, Kubassova összeállításban. Az utánpótlás már a 9. percben találatot szerzett, Lakatos lövésével. (1-0). Majd a 17. percben egy védelmi hibát követően tovább növelték előnyüket a fiúk. (2-0). A folytatásban a női csapat kapusa, Barti remekelt egy nagyszerű védéssel, míg a 34.percben Vincze beadását Kubassova továbbította a hálóba (2-1).

A második félidőt is az utánpótlás csapata indította jobban. Egy bal oldali beadást követően először még tudott hárítani Barti, ám a kipattanó labda már a kapuban végezte (3-1).

A 47. percben a női csapat büntetőhöz jutott, amelyet Papp be is lőtt (3-2). A folytatásban az utánpótlás jutott több helyzethez, Barti azonban hárított. A mérkőzés hajrájában egy szögletet követően Múcková szerzett értékes találatot (3-3), ezt követte azonban a lányoknál egy szerencsétlen öngól, amellyel ismét az utánpótláshoz került a vezetés (4-3). Sőt, az U15 még az utolsó percekben is értékesített egy helyzetet, amellyel a végeredmény 5-3 lett.

Albert Flórián vezetőedző a mérkőzés után a következőket nyilatkozta: 

– A télen a keretünk több változáson ment át, egy teljesen új csapat lépett ma pályára. Amit kértem tőlük, azt megpróbálták betartani. Elég egységesnek tűntünk, szép dolgokat csináltunk a fiúk ellen. Úgy érzem, hogy jó úton haladunk ahhoz, hogy minél előbb összeszokjanak a lányok. Még mindig sok a sérültünk, és az edzőtáborba már szeretnénk úgy elutazni, hogy mindenki egészséges. Az a célunk, hogy teljes létszámú munkával tudjunk ráhangolódni a bajnoki szezon folytatására.