Az ETO FC Győr csapata nyerte a rangadót

Fotó: MTK Budapest – Női labdarúgás 

A Simple Női Liga 14. fordulójában az MTK fogadta az ETO győri együttesét. A vendégek pedig lényegében már az első félidőben el is döntötték a mérkőzést.

MTK Budapest – ETO FC Győr 0-2 (0-2)

Budapest, Sándor Károly LA. V.: Takács Á. (Benkő, Dr. Gavalla-Kulcsár).

MTK Budapest: Varga L. – Farádi-Szabó (Murár 62’), Csuhai (László 79’), Zágor, Barkóczi, Legendás, Mészáros, Palama, Pataki (Voila 62’), Bokor, Siklér. Vezetőedző: Makrai László.

ETO FC Győr: Borok – Öreg, Kovács L., Frajtovic, Savanya, Sali (Ladhani 67’), Süle, Zágonyi, White (Petrovics 88’), Vachter, McCarthy (Horváthová 84’). Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

Gsz.: White (2’), Vachter (6’).

Rosszul indult a találkozó az ETO számára. Bemelegítés után Nagy Fanni jelezte Dörnyei Balázs vezetőedzőnek, hogy nincs jól, így a győrieknek az utolsó percekben kellett változtatni a kezdő csapaton, amelyből sérülés miatt már így is hiányzott Kocsán, Vida és Szabová. A válogatott Nagy Fanni helyét így Sali foglalta el.

A kedvezőtlen előjelek ellenére az ETO jól indított. Már az első percben szöglethez jutott a csapat, melyet még menteni tudtak a hazaiak, a második sarokrúgásból azonban már gól született. Savanya beadását White lötte kapura (0-1). A továbbra is támadó Győr hamarosan második gólját is megszerezte. Egy remek akciót követően McCarthy ugratta ki White-ot, aki azután Vachter elé helyezte a labdát és a góllövőlista vezetője közelről a hálóba is talált (0-2). A továbbra is formában lévő ETO újabb helyzetekhez is jutott, viszont ezeket már nem tudta értékesíteni. A 15. percben Vachter, a 20. percben White hagyott ki egy nagy lehetőséget. A 41. percben pedig Vachter passzát lőtte White a kapu mellé.

A második félidőben hasonló iramú játék folyt, valamivel kevesebb helyzettel a győri együttes számra, és néhány lehetőséggel a hazaiaknak. A jó védelem és a szerencse viszont az ETO oldalán állt. Így végül maradt a 0-2-s végeredmény.

Dörnyei Balázs, vezetőedző a találkozó után a következőket nyilatkozta: – Nagyon büszkék vagyunk a játékosokra, kifejezetten fontos győzelem volt. Az első félidőben jól futballoztunk, sok helyzetet alakítottunk ki, de sajnos nem váltottuk őket gólra. A második játékrészben inkább a szívünk vitt minket előre. Egyelőre nem vagyunk még olyan állapotban, hogy kilencven percig tudjunk a saját tempónkban futballozni. Örülünk a három pontnak, várjuk a további mérkőzéseket. Gratulálok a lányoknak, méltóképp képviselték a klubot és a várost!

A győri lányoknak Horváth Cs. Attila, szakágvezető is gratulált a győzelmet követően: – Nagyon büszke vagyok a lányokra, hiszen az ezer sebből vérző csapatunk minden tagja tudja, hogy mit jelent a 120 év, és mit jelent ETO mezben pályára lépni!