A szegedi lányok a teremtorna győztesei

A Simple Női Ligában az alsóházban szereplő KÉSZ-ST. Mihály-Szeged lett a Szigetszentmiklóson megrendezett női NB I-es téli teremtorna győztese. A második helyezést az MTK Budapest, a harmadikat pedig az ETO FC Győr szerezte meg. A torna három legkiválóbb játékosát is díjazták.

A mind a nyolc mérkőzésén hibátlanul teljesítő KÉSZ-ST. Mihály-Szeged vihette haza az első helyezettnek járó díjat a női NB I-es csapatok idei teremtornáján. A Simple Női Liga tabella 10. helyét elfoglaló szegedi csapat 14 találatából 6 a torna gólkirálynője, Trbojevic Ivana nevéhez fűződik. Az ezüstérmet az MTK Budapest vehette át, a harmadik helyezett pedig az ETO FC Győr lett. 

A negyedik helyezett, a zárónapon még csoportelsőként pályára lépő, Astra HFC lett, mely két vesztes büntetőpárbajjal szorult le a dobogóról. A torna ötödik helyét a Puskás Akadémia, a hatodik helyét pedig a Haladás Viktória szerezte meg. Hetedik helyen a Szekszárdi WFC, nyolcadikon pedig a Budaörs végzett. 

A klubok illetve a szövetség szavazatai alapján, a torna legjobb játékosának az ETO FC Győr tízszeres válogatott játékosát, Savanya Csillát választották meg. A legjobb kapusnak járó díjat az Astra HFC kapusa, Schvirján Dóra vehette át. 

A dobogós csapatoknak, illetve a díjazott játékosoknak dr. Barczi Róbert sportigazgató, Margret Kratz szövetségi kapitány és Dénes Dorka női szakágvezető adta át a díjakat.

A vasárnapi mérkőzés eredményei: 

Astra HFC – ETO FC Győr (A) 0-2

Szekszárdi WFC – MTK Budapest (B) 1-2

Budaörs – Haladás Viktória (A) 0-1

KÉSZ-ST. Mihály-Szeged – Puskás Akadémia (B) 2-0

Haladás Viktória – ETO FC Győr (A) 0-1

Puskás Akadémia – MTK Budapest (B) 0-1

Budaörs – Astra HFC (A) 0-3

KÉSZ-ST. Mihály-Szeged – Szekszárdi WFC (B) 1-0

Haladás Viktória – Szekszárdi WFC 3-0

Astra HFC – MTK Budapest 1-1 (büntetőkkel: 8-9)

Budaörs – Puskás Akadémia 1-2

ETO FC Győr – KÉSZ-ST. Mihály-Szeged 1-1 (büntetőkkel: 3-4)

Szekszárdi WFC – Budaörs 3-1

Haladás Viktória – Puskás Akadémia 0-2

Astra HFC – ETO FC Győr 2-2 (büntetőkkel: 2-3)

MTK Budapest – KÉSZ-ST. Mihály-Szeged 2-2 (büntetőkkel: 1-3)

forrás: www.mlsz.hu