A második félidőben magára talált és nyert Budaörsön az MTK női csapata

A Puskás Akadémia FC elleni győztes bajnoki rangadó után a 11. helyen álló Budaörs otthonában lépett pályára az MTK női együttese.

Simple Női Liga NB I, 19. forduló
Budaörs-MTK Budapest 0-2 (0-0)

Budaörs, Városi Stadion
Vezette: Sveda Marcell (Szabó, Jávorka)

Gólszerző: Oláh (79. – öngól), Mészáros (83.)

Sárga lap: – 

Budaörs: Szőcs – Sárosi, Hiba, Sólyomvári (Balázs-Hegedűs 66.), Kajdy – Oláh, Hirchyts, Skryhanava (Barna 85.), Dencz – Tsikhan, Berencsi.

Vezetőedző: Horváth Ferenc

MTK Budapest: Erős – László, Bokor, Vajda, Pataki (Vas 85.) – Tenyei-Tóth (Farádi-Szabó 64.), Barkóczi (Palama 75.), Murár – Csuhai (Mészáros 46.), Siklér (Dubuc 75.), Voila.

Vezetőedző: Makrai László

A mérkőzés első felében egyszer ugyan a kapuba talált az MTK együttese, (39. perc), Siklér Kinga gólját viszont les miatt érvénytelenítette a játékvezető. A szünet után Makrai László vezetőedző a csapat támadószekciójában változtatott. A 79. percben a Budaörs játékosa, Oláh Bernadett talált a saját kapujába, így az MTK megszerezte a vezetést (0-1). Négy perccel később pedig a győzelmet is, hiszen Mészáros Cecília gólt fejelt Szőcs kapuját (0-2).

Makrai László vezetőedző a mérkőzést követően a következőképpen értékelt: – „Kényelmesen kezdtük a mérkőzést, alacsony fordulatszámon pörögtünk. Nem tudtunk annyi lehetőséget kialakítani, mint amennyit szerettünk volna, a kevés helyzetből pedig nem tudtunk betalálni. A második félidő második felében, a cserék után már jobban tudtunk dominálni, ekkor már úgy néztünk ki, ahogy szerettem volna az elejétől fogva. A mai mérkőzés tanulsága, hogy az ilyen összecsapásokat korábban el kell dönteni. Hétfőn találkozunk ismét, onnantól már a kupadöntőre készülünk minden erőnkkel.