A Haladás-Viktoria kikapott Grazban

Női felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Haladás-Viktoria FC 1-0-ra kikapott az osztrák Sturm Graz vendégeként.

Sturm Graz–Haladás Viktória 1-0 (0-0). Graz, műfüves pálya, női felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás Viktória: Dobó-Nagy – Csáki, Kovács V., Balogh, Szabó F., Kis, Novák, Németh A., Urbán, Csizmadia, Szil.

II. félidő: Kollár – Kováts, Pintér, Csáki (Kránicz, 60.), Varró, Németh M., Hécz (Csejtei, 60.), Gravencz, Feketevízi, Nagypál, Vesztergom. Edző: Markó Edina.

A szombathelyi együttesből kisebb sérülés miatt Ana-Maria Vladulescu, Nagy Dorottya és Marlo Sweatman hiányzott. Ellenfelük az osztrák első osztály 4. helyen álló, és rendszeres Bajnokok Ligája-résztvevő Sturm Graz volt. Az első félidőben az osztrák csapat került fölénybe, mivel több támadást hajtottak végre, de a szombathelyiek is tartották az iramot a játék során, amelyet sok ütközés és párharc jellemzett.

A második félidőre szinte valamennyi játékosát lecserélte Markó Edina vezetőedző, ennek ellenére a Graz megszerezte a vezetést az 58. percben (1-0). A folytatásban is nagy iramú játékot láthattak a nézők. A haladás több ígéretes támadást is indított, sőt a 88. percben a csapat szabadrúgáshoz is jutott, Hécz lövése azonban kevéssel a kapu fölé szállt. Így maradt az 1-0-ás végeredmény a mérkőzésen, amelyen a Haladás-Viktoria egyenrangú partnere volt az osztrák ellenfélnek.