A második kalapból várja a Nemzetek Ligája sorsolását a magyar válogatott

A 2024/2025-ös szezonban negyedik alkalommal rendezi meg az UEFA a Nemzetek Ligája elnevezésű sorozatot. 54 UEFA tagország összesen négy divízióban van szétosztva. (A, B, C, D) A magyar válogatott a C-divízióban kezdte még 2018-ban, míg manapság már a legmagasabb, azaz az A-divízióban található Marco Rossi legénysége.

fotó: UEFA

A legutóbbi sorozatban a magyar válogatott igazi halálcsoportba került A-divíziós újoncként, hiszen Olaszország, Anglia és Németország volt a mieink ellenfele. Akkoriban sokan leírták a magyarokat, de bizonyított a válogatott, hiszen Angliától 6 pontot, míg Németországtól 4 pontot szereztünk, viszont Olaszország jobbnak bizonyult nálunk mindkét mérkőzésen, és végül ők jutottak be a sorozat négyes döntőjébe, amelyet végül Spanyolország nyert.

fotó: MLSZ

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elkészítette a Nemzetek Ligája A-divíziójának beosztásait. Ennek értelmében a magyar válogatott a második kalapból várhatja a sorsolást.

A sorozat ezen osztályában már nincsenek könnyű ellenfelek, és idén is megvan annak a lehetősége, hogy halálcsoportba kerül a magyar válogatott, viszont az biztos, hogy nem leszünk egy csoportba Dániával, Portugáliával és Belgiummal, mivel ők is a 2. kalapból várják a sorsolást.

Összesen négy újonc válogatott lesz az A-divízióban, név szerint Izrael, Bosznia-Hercegovina, Szerbia és Skócia.

A Nemzetek Ligája új kiírása idén szeptember 2-án kezdődik, míg a döntőt 2025. június 10-én rendezik meg.


A Nemzetek Ligája 2024/2025-ös szezonjának kalapbeosztásai

A-divízió

1. kalap: Spanyolország (címvédő), Horvátország, Hollandia, Olaszország

2. kalap: Dánia, Portugália, Belgium, MAGYARORSZÁG

3. kalap: Svájc, Németország, Lengyelország, Franciaország

4. kalap: Izrael, Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Skócia


A Nemzetek Ligája csoportkörének sorsolását február 8-án rendezik meg Párizs városában.