Végveszélyben, vagy már azon is túl a váci labdarúgás

Hetek óta az a pletyka kering, hogy a Vác FC csapata nem fog indulni az NB3-ban, mert csődbe ment. Számomra óriási meglepetés volt, hogy az MLSZ-től mégis megkapta a rajtengedélyt, de információim szerint már a csapat is szétszéledt.

Egy érdekes írás jelent meg a mai napon a magyar futball faktor Facebook oldalán, amelyet szó szerint bemásolunk. Az írás obszcén szavakat is tartalmaz, de ezek most hozzátartoznak a teljes képhez.

a rossz hír hozója

Hálátlan szerep. Tudom, érzem. A saját bőrömön tapasztalom.

Miért?

Azért, mert a klubunk amatőrizmusa mindenben kimerül, így abban is, hogy totálisan keresztülnéz rajtunk. Nem hogy folyamatos tájékoztatást nem kapunk, még esetileg is igencsak akadozik az információk áramlása. Így hát kénytelen vagyok utánajárni (már amennyire módom és lehetőségem van erre) hogy mi a helyzet szeretett csapatunk háza táján.

Mert még vagyok. Még vagyunk. Pár tucatnyian a lelátón, pár százan a városban. Mi, akiknek ez nem semmi, hanem valami. A helyi labdarúgás múltja, jelene és jövője életünk szerves része.

Hol tartunk?

Nem könnyű a ködben tapogatózni. Ami biztosnak tűnik, hogy bár a „hatalmas bravúr” másodjára is sikerült, azaz a bennmaradás, de harmadik vonalas csapatunk mégsem lesz. A Vác FC ugyanis kileheli lelkét. Csőd. 2000-ben, 2013-ban, 2022-ben. Mintha valami átok ülne rajtunk. Vagy mintha átkozottak ülnének a nyakunkon…

Hogyan tovább?

Hogy a Bánk esetleg ideköltözik az a lőtéri döglött kutyát nem érdekli. A Bánk nem Vác, ahogyan anno az Eger sem volt az. Albérlők, bitorlók, a faszom sem kíváncsi rájuk.

Az a pletyka kering egy pár napja, hogy a VVLSE próbál meg csapatot indítani a megyei első osztályban, az U19 kiöregedett játékosaiból. Ha ez így lenne, legalább lenne egy a ligeti stadionban szereplő, piros-kék mezes, Vác (VLSE) nevű csapat. Némi csavar ezzel az amúgy erősen kétséges valóságtartalmú szóbeszéddel kapcsolatban, hogy üres hely már csak Nógrádban akad. Ez esetben a frissen kiesett Salgótarján várna ránk, a váciaktól hemzsegő Berkenye, a Szécsény, a Karancslapujtő, a Szendehely, az Érsekvadkert, egyebek.

Ismétlem: mennyei megyei.

Ha ebből sem lesz semmi, városunk elsőszámú csapatává az önmagát a pest megyei másodosztályban produkáló Deákvár SE lép elő (reméljük maximum ideiglenesen, egy évre). Ebben a kasztban többek között a Göd, a Dunakeszi, a Leányfalu, a Szentendre, a Pomáz, a Pécel arénázik.

Ismétlem: mennyei megyei kettő.

Nos. Azért az hogy egy 35.000 lakosú város egykori bajnokcsapata 22 év alatt harmadszor megy tönkre, és maximum a negyedosztályban indulhat vagy ott sem – az nekem nagyon rossz.

Várom, várjuk a fejleményeket.

vito1899″