Végre felpörögnek az események az NB3-ban? Türelmetlenül várjuk a feltöltést, a csoportbeosztásokat és a sorsolást!

Június 24-én az MLSZ elfogadta a Szombathelyi Haladás Kft. nevezését az NB3-ra, úgy, hogy annak sem pénze, sem játékosa nem volt.

Tudomásunk szerint a Szövetségnél arra hivatkoztak a döntésnél, hogy nekik három szempontot kell vizsgálniuk: ne legyen tartozás a NAV és az önkormányzat felé, valamint a cég ne álljon felszámolás alatt.

Talán nem kizárt, hogy az MLSZ-nek a jövőre vonatkozóan változtatnia kellene az elbírálás módján, hiszen mint látjuk ez a három szempont nem alkalmas arra, hogy kiszűrje az anyagi nehézségekkel, tartozásokkal küszködő, csődközeli klubokat.

Két és fél hét van a bajnoki rajtig. A hetekig tartó egyhelyben toporgás miatt nem történt meg a harmadosztály feltöltése, nem készült el a csoportbeosztás, a sorsolás sem.

Ma a Haladás hosszú hezitálás után visszavonta NB3-as nevezését. Talán most végre felpörögnek majd az események, és az MLSZ pár napon belül behozza majd a lemaradását. Nagyon sok klub a csoportbeosztástól, a várható ellenfelek kilététől, erősségétől teszi függővé, hogy milyen módon és mennyire erősíti meg csapatát, máskor erre elegendő időt kellene adni nekik....