Változott az NB3 versenykiírása

Fontos változás történt a versenykiírásban az NB3-ba feljutni kívánó együttesek tekintetében. Az utóbbi években több megyében is előfordult, hogy hiába nyert bajnokságot egy labdarúgócsapat, mivel nem kívánt az NB3-ban szerepelni, illetve nem rendelkezett licensszel, elzárta a lehetőséget a tabellán utána következő csapatoktól is. Ezt a problémát végre orvosolta a versenykiírás.

„A 2022/23. évi Megyei-Budapesti I. osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságok 1. helyezett csapatai közül 10 csapat.

Amennyiben egy bajnokság 1. helyezettjének nincs licensze vagy nem kíván magasabb osztályba lépni, akkor az adott bajnokság 2. helyezettjét illeti meg a bajnokkal azonos feltételek mellett az osztályozóban való részvétel joga. Ha a 2. helyezettnek nincs licensze vagy nem akar feljebb indulni, akkor a 3. helyezettet illeti meg az indulás joga. Amennyiben az 1., 2. és 3. helyezett egyike sem rendelkezik licensszel vagy nem akar magasabb osztályba lépni, akkor abból a bajnokságból nem lesz résztvevő az osztályozóban. Osztályozó mérkőzések szükségesek, amennyiben 10 csapatnál több jelentkező sportszervezet van a 2023/24. évi NB III. osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságra. /Az osztályozó mérkőzések lebonyolítását az MLSZ Versenybizottsága végzi./”

Az NB3 versenykiírása