Technoroll Teskánd KSE – Bicskei TC 0-3 (0-0)

dscf7145_1.JPG

A hosszúra nyúlt, erős köddel induló utazás után sárga lapos eltiltások, sérülések és egyéb okok miatt egy teljesen szokatlan összeállítású csapat lépett pályára az ezidáig nem túl acélosan szereplő vendéglátók ellen. Az Illés – Gaszner, Bori, Vékony, Lencsés – Dencinger, Marsa, Kincses – Savanya, Sóron, Kovács P. felállású vendégcsapat már az 5. percben veszélyeztetett. Ekkor Kincses indította Gasznert a jobb oldalon, beadását Sóron lekezelte, de 10 méterről fölé durrantott. A 10. percben Marsa futtatta Kovács P-t, aki 12 méterről a kapus kezébe lőtt, majd Bori jobb oldali szabadrúgását Vékony fejelte Pergel D. kesztyüi közé. A 17. percben Pergel B. bújt ki a védőink közül, de kisodródva az oldalhálóba lőtt. Két perccel később Sórontól kapott remek labdát Kincses, de a 16-osról leadott lövése a kapu fölött hagyta el a játékteret. Újabb két perc után egy, a védőkről kipattanó labdát Bontó 20 méterről lőtt a kapu mellé. A 35. percben Gaszner jobb oldali átadása után Sóron kissé jobbról, félfordulattal, 15 méterről mellé trafált. 

A II. félidő egy nagy gólszerzési lehetőséggel kezdődött, Sóron cselezgetett a bal oldalon, beadását Kovács P. lekezelte, majd teljesen tiszta helyzetből a kapu mellé gurított. Ordító ziccer volt! Az 51. percben Szabó szánta el magát lövésre 20 méterről, a labda kipattant Illésről, Bontó 8 méterről ismételt, ezt azonban már fogta a kapusunk. Az 53. percben a Kovácstól kapott labdát Kincses 18 méterről lőtte rá, a hazai hálóőr az alapvonalon túlra mentett, nem sokkal később pedig Sóron cselezgetett a büntetőterületen belül, majd gyanús körülmények között került a földre, Szommer játékvezető sípja azonban néma maradt. Az 56. percben Gaszner jobb oldali beadása után Sóron egy igazítás után mintegy nyolc méterről a kapu közepébe lőtt (0-1). A 62. percben Savanya helyett Varga lépett pályára. A 66. percben Szabó a jobb oldalról beívelt és Hetesi az ötösről fejelt nagy helyzetből fölé.

A 68. percben Bori trükkös sarokrúgása Marsára „jött ki”, ő pedig 15 méterről úgy lőtt látványos gólt, hogy a labda a keresztléc alsó lapjáról pattant a gólvonal mögé (0-2). Két perc elteltével kavarodás a hazai kapu előtt, először Kincses ellen szabálytalankodtak, majd Kovács P-t nemes egyszerűséggel felrúgta a hazai kapus, következmények nélkül. A 76. percben jobb oldali beadás után a késlekedő védők közül, a kiinduló kapus fölött Hetesi emelt a kapu fölé. A 82. percben Németh – aki sárga lapot kapott már a bemelegítés közben – érkezett Kincses helyett. Beállása után nem sokkal 16 méteres bal lábas lövéssel „kínálta” meg a hazai kapust, siker nélkül. A 86. percben végképp eldőlt a mérkőzés! Sóron a bal oldalról befelé cselezett, majd 13 méterről lőtt, a labda a kapusról kipattant, a szemfüles Varga pedig az ötés felesről a hálóba pofozta azt (0-3).

Az utolsó két percre pályára lépett Szokolay is, Sóron helyett. A meddő első félidő után biztos győzelmet aratott csapatunk, türelmesen és fokozatosan felőrölve ellenfele erejét. Jobb helyzetkihasználással a bicskei győzelem akár nagyobb arányú is lehetett volna, s így a maroknyi, de annál lelkesebb Bicske Tigers-szurkoló (akik közel 500 km-t utaztak aznap kedvenceikért) is kárpótolva lett a múlt heti hazai, Veszprém elleni vereségért. Folytatás a labdarúgó világbajnokság vasárnapi nyitónapja miatt rendhagyó időpontban, november 19-én szombaton 13.00 órakor az Érdi VSE csapata ellen, hazai pályán. (tudósított: Venczel József, fotó: Komjáthy Péter)